Ziua Sportului Universitar Arădean 3

Ziua Sportului Universitar Arădean

25.05.2016

Ziua Sportului Universitar Arădean

Scorul UAV-UVVG 2-0

Prima ediţie a acestui eveniment organizat de către cele două universităţi arădene împreună cu Primăria Arad s-a desfăşurat pe aproape întreg parcursul zilei de 25 mai.

Deschiderea festivă a avut loc în prezenţa rectorilor celor două universităţi, prof.univ.dr. Ramona Lile de la UAV, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci de la UVVG, a preşedintelui de onoare al UVVG, prof.univ. dr. Aurel Ardelean şi a primarului Gheorghe Falcă. Invitaţi la eveniment: preşedintelele Federaţiei Române de Badminton, Anemona Huţu şi inspectorul şcolar de sport, Paul Barta, alături de cadre didactice şi studenţi din cele două universităţi arădene . A fost o zi dedicată sportului, fie că doar s-a vorbit despre sport la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a studenţilor, fie că s-a practicat sport.

A fost o zi dedicată competiţiei şi fair play-ului. Echipele celor două universitati au concurat pe terenul de fotbal sau pe râul Mureş. Scorul final a fost de 2-0 pentru UAV care a câştigat atât meciul de fotbal, cu scorul de 2-1, după două eliminări (cate una din fiecare echipă), cât şi competiţia de pe apă, in Dragon Boat, cu o diferenţă de 9 secunde la sosire.

A fost o primă ediţie, de a cărei organizare s-a ocupat prof.univ.dr. Viorel Bitang de la UAV. A fost doar începutul unei lungi tradiţii