Școala “Episcop Ioan Mețianu”

O școala din suflet pentru suflet!

ȘCOALA “EPISCOP IOAN MEȚIANU” – O ȘCOALĂ DE STAT ÎNFIINȚATĂ DE UNIVERSITATEA„AUREL VLAICU” din ARAD

Scurt istoric – Episcop Ioan Mețianu

Episcop al Aradului (1875-1899) și Mitropolit al Ardealului (1898-1916)

Prin episcopul Ioan Meţianu, şcoala românească din eparhia arădeană a avut unul dintre cei mai prestigioşi conducători şi organizatori de până la Marea Unire. Statutul său de organizator al învăţământului confesional din cuprinsul întinsei Episcopii a Aradului, a devenit şi mai impunător, sub raport istoric, datorită concepţiei cultural-naţionale care i-a stimulat activitatea de organizare şi îndrumare a şcolilor româneşti.

Episcopul Ioan Mețianu poate fi privit fără vreo urmă de îndoială ca „omul care a sfințit locul”.

Ca formă concretă de cinstire a memoriei acestui ierarh, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Arhiepiscopia Aradului au pus bazele unei școli preuniversitare care să-i poarte numele.

MISIUNEA ȘCOLII este formarea caracterului și a personalității copiilor prin crearea unui mediu armonios, bazat pe valori creștine și a unui concept pedagogic de un înalt profesionalism, facilitându-i astfel integrarea într-o societate cu provocări complexe și în continuă schimbare.

Școala noastră, asemeni celorlalte școli din sistemul de învățământ românesc, va funcționa după programa oficială a Ministerului Educației Naționale.

Unde o găsiți?

- Școala este situată în zonă centrală

- Piața Mare, în stânga Catedralei Vechi, pe strada Academia Teologică, nr. 11-13, la parterul Facultății de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea"

De ce să o alegeți?

- Cadre didactice bine pregătite

- Școala nu este condiționată de o circumscripție, copiii putând fi înscriși indiferent de adresa de domiciliu a părinților

- Este de stat, fără taxă de școlarizare

- Dotările sunt la standarde europene – table interactive, videoproiectoare, laptopuri

- Spațiu de joacă în curte

- Program after school diversificat, cu masă caldă inclusă – activități sportive, creative, limbi străine – engleză, germană, chineză

“Învățătura... care pătrunde în suflet prin dragoste și bunăvoință, aceea rămâne acolo pentru totdeauna.”

Sfântul Ioan Gură de Aur

Documente interne

Date de contact:

Secretar Ana-Maria PETRUȚ

  • tel.: 0790516289
  • mail: scoalaepiscopioanmetianu@yahoo.com