Mobilităţi de studiu

Aplicația pentru o bursă Erasmus plus se va putea face on-line!

Apply here

Programul Erasmus+ permite studenților din Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad să efectueze mobilități de studiu la universitățile partenere dintr-o altă țară din Uniunea Europeană.

Obiectivele mobilităților de studiu din cadrul programului Erasmus+ sunt următoarele:

  • Să ofere studenţilor posibilitatea de a descoperi avantajele unei experienţe de studiu în alte ţări europene din punct de vedere educaţional, lingvistic şi cultural;
  • Să contribuie la dezvoltarea de resurse umane formate din tineri calificaţi, deschişi şi cu experienţă internaţională ca viitori profesionişti.

Studenții pot beneficia de o perioadă maximă de 12 luni de mobilitate Erasmus+ pe fiecare ciclu academic (licență, masterat, doctorat). Este recomandabil să se realizeze mobilități de câte un semestru.

Mobilitățile de studiu pentru studenți se realizează în baza unui acord bilateral încheiat între UAV și universitatea parteneră. Lista completă a acordurilor o poți găsi mai jos, la „Universități partenere”.
Îți recomandăm să vizitezi site-ul universităţii care te interesează, astfel poți afla mai multe informaţii despre programele de studiu disponibile, dar şi despre aspecte practice legate de viaţa în orasul respectiv, costuri de subzistenţă etc.


    FINANȚARE GRANTURI DE STUDIU ERASMUS+

    Cuantumul unui grant în Erasmus+ diferă în funcție de țara unde se desfășoară mobilitatea de studiu. Valoarea granturilor este:

    • 600 de Euro/lună pentru Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Germania, Finlanda, Franţa, Irlanda, Italia, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia
    • 540 de Euro/lună pentru Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia.

    Studenții beneficiari de bursă socială vor primi un grant lunar suplimentar de 250 de euro, pe baza documentelor depuse în dosarul de candidatură.

    Studenții cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilității, în funcție de nevoi. Aceste fonduri se acordă pe principiul costurilor reale.


    ErasmusApp

    Tot ce ai nevoie pentru o experiență memorabilă de mobilitate Erasmus+, într-o singură aplicație! În #ErasmusApp găsești un ghid pas cu pas cu informații utile, sfaturi practice sau povești de mobilitate ale altor studenți. Aplicația Erasmus+ este adusă de Comisia Europeană ca parte a Inițiativei Europene a Cardului Studențesc creată pentru digitalizarea și simplificarea procedurilor administrative în mobilitatea studenților.

    Vezi aici varianta desktop: www.erasmusapp.eu

    Sau instalează în telefon aplicația din Google Play Store/iTunes App Store.

    Student Erasmus+ în vreme de pandemie

    Mobilități de studiu Erasmus+ pot fi desfășurate și pe timp de pandemie. La nivelul programului, au fost conturate două scenarii privind modul în care se poate desfășura experiența ta Erasmus: mobilitatea fizică sau mobilitatea mixtă. Află mai multe despre cum poți participa în continuare la o mobilitate de studiu sau de practică în ghidul „Student Erasmus în vremuri de pandemie”: bit.ly/StudentERASMUS2021

    Studenții vor primi finanțare doar pentru mobilitățile care se desfășoară în format fizic (au loc în țara de destinație, în format fizic, online sau mixt). Studenții nu vor primi finanțare pentru mobilitățile desfășurate în format virtual (în țara de origine). De asemenea, aceste tipuri de mobilități se pot desfășura 100% în format virtual doar în situația în care nu intervine vreun caz de forță majoră care să împiedice desfășurarea unei perioade minime de 3 luni (pentru mobilitățile de studiu) sau de 2 luni (pentru mobilitățile de practică) în format fizic. Studenții care își desfășoară mobilitatea în format blended (atât în țara de origine, cât și în țara de destinație), vor primi finanțare doar pentru perioada de mobilitate desfășurată în țara gazdă (fizic, online sau mixt).