Study mobility programmes

În perioada 15-26 aprilie 2021 aplicația pentru o bursă Erasmus plus se va putea face on-line!

Aplica acum!

Study mobility programmes

Erasmus+ affords all Aurel Vlaicu University of Arad students to participate in study mobility programmes with partner universities from an EU country.

ERASMUS + main objectives:

  • The opportunity to discover the advantages provided by the experience of studying abroad from an educational, linguistic and cultural perspective;
  • To contribute to the development of human resources made up of young, open minded and internationally trained future professionals.

Students can experience an Erasmus + mobility for a maximum of 12 months for each academic cycle (undergraduate, graduate and PhD level). It is recommended to apply for semester long study mobility.

All study mobility programmes are based on a bilateral agreement between AVU and partner institutions. The complete list of partner institutions can be found below (see Partner Universities).

It is advised to browse in advance the homepage of the university you are interested in so as to find out more about the available study programmes, as well as about the practical aspects of living in that particular city (costs, to-do`s etc.)

FINANȚARE GRANTURI DE STUDIU ERASMUS+ în anul universitar 2021-2022

Cuantumul unui grant în Erasmus+ diferă în funcție de țara unde se desfășoară mobilitatea de studiu. Valoarea granturilor este:

  • 520 de Euro/lună pentru Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Germania, Finlanda, Franţa, Irlanda, Italia, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia
  • 470 de Euro/lună pentru Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia.

Studenții beneficiari de bursă socială vor primi un grant lunar suplimentar de 200 de euro, pe baza documentelor depuse în dosarul de candidatură.

Studenții cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilității, în funcție de nevoi. Aceste fonduri se acordă pe principiul costurilor reale.


ErasmusApp

Tot ce ai nevoie pentru o experiență memorabilă de mobilitate Erasmus+, într-o singură aplicație! În #ErasmusApp găsești un ghid pas cu pas cu informații utile, sfaturi practice sau povești de mobilitate ale altor studenți. Aplicația Erasmus+ este adusă de Comisia Europeană ca parte a Inițiativei Europene a Cardului Studențesc creată pentru digitalizarea și simplificarea procedurilor administrative în mobilitatea studenților.

Vezi aici varianta desktop: www.erasmusapp.eu

Sau instalează în telefon aplicația din Google Play Store/iTunes App Store.

Student Erasmus+ în vreme de pandemie

Mobilități de studiu Erasmus+ pot fi desfășurate și pe timp de pandemie. La nivelul programului, au fost conturate două scenarii privind modul în care se poate desfășura experiența ta Erasmus: mobilitatea fizică sau mobilitatea mixtă. Află mai multe despre cum poți participa în continuare la o mobilitate de studiu sau de practică în ghidul „Student Erasmus în vremuri de pandemie”: bit.ly/StudentERASMUS2021

Studenții vor primi finanțare doar pentru mobilitățile care se desfășoară în format fizic (au loc în țara de destinație, în format fizic, online sau mixt). Studenții nu vor primi finanțare pentru mobilitățile desfășurate în format virtual (în țara de origine). De asemenea, aceste tipuri de mobilități se pot desfășura 100% în format virtual doar în situația în care nu intervine vreun caz de forță majoră care să împiedice desfășurarea unei perioade minime de 3 luni (pentru mobilitățile de studiu) sau de 2 luni (pentru mobilitățile de practică) în format fizic. Studenții care își desfășoară mobilitatea în format blended (atât în țara de origine, cât și în țara de destinație), vor primi finanțare doar pentru perioada de mobilitate desfășurată în țara gazdă (fizic, online sau mixt).