ADN 4716

Ramona Lile „Prof.univ.dr.ing. Paraschiv Nicolae este DHC al UAV”

21.06.2023

Ceremonia de acordare a distincției academice Doctor Honoris Causa, Profesorului Univ.Dr.Ing. Paraschiv Nicolae de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a avut loc, miercuri, 21 iunie, în Sala Senatului a UAV.

Profesorul Paraschiv este un eminent promotor al învățământului tehnic, al științei româneşti. Domnia sa s-a afirmat în spațiul academic ca veritabil om de știință, pedagog desăvărșit susținând cu fermitate și profesionalism dezvoltarea și promovarea științelor inginerești în universitățile din România.

„Este o onoare pentru Universitatea Aurel Vlaicu să îl primească pe profesorul Paraschiv în rândurile comunității academice. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalitățile care aduce cinste acestei țări, mediului universitar și care, astăzi, ne onorează prin includerea sa în familia academică a universității noastre.” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Parcursul profesional și academic al profesorul Paraschiv denotă un spirit viu, o minte sclipitoare și analitică care i-au asigurat o carieră academică de excepție devenind unul din cei mai importanți profesori din corpul academic al Universității Petrol-Gaze din Ploiești și ai învățământului universitar românesc. Capacitatea de muncă, pasiunea pentru perfecțiune și calitate, dorința de a transmite mai departe cunoașterea către generațiile tinere, l-au determinat să se implice în dezvoltarea școlii doctorale și să coordoneze cu succes studenții pentru obținerea titlului de doctor în științele inginerești.