1b

Ramona Lile: „ UAV a primit vizita delegației din Uganda”

09.09.2023

Noi proiecte de colaborare în plan academic și în sfera cercetării au fost discutate la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad cu ocazia vizitei delegației din Uganda, formată din dr. Edith Nsubuga Namutebi, consilier ministerial și Prossy Maulynn Mugenyi , directorul departamentului de cooperare din cadrul OWC (Operațiunea Wealth Creation), un organism național creat pentru a sprijini dezvoltarea agriculturii și susținerea micilor fermieri.

Au participat rectorul UAV, Ramona Lile, directorul Institutului de cercetare, dezvoltare, inovare în ştiinţe tehnice şi naturale (ICDISTN), Lucian Copolovici, prof.univ dr. habil, Dana Copolovici alături de președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici.

Discuțiile purtate cu rectorul UAV Ramona Lile precum și cu directorul ICDISTN, au creat premisele unor olaborări în domeniul cercetării, bioingineriei și al economiei între universitatea arădeană de stat și universități din Uganda.
„Ne dorim ca discuțiile purtate cu membrii delegației să se concretizeze cât mai curând. Ne-a bucurat interesul lor pentru cercetare și dezvoltarea unor parteneriate academice, ne-au bucurat aprecierile lor după vizitarea spațiilor de învățământ și a laboratoarelor din cadrul ICDISNT, iar faptul că am identificat deja domeniile de interes comun, îmi dă încredere că vom puncta curând primele rezultate ale aceste vizite” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.