2

Ramona Lile „Record de vizitatori la Noaptea Cercetătorilor Europeni de la UAV”

02.10.2023

Noaptea Cercetătorilor Europeni s-a desfășurat anul acesta pentru prima dată în spațiul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Peste 40 de participanți și aproape 4000 de vizitatori au fost prezenți la această ediție și au transformat Complexul M al UAV într-un spațiu al experimentelor în care chimia, fizica sau biologia și-au dezvăluit magia.

Momentele muzicale oferite de elevii de la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad (coordonator Snejana Denisa Bacalu Rus), tombola cu premii oferită de UAV și partenerii economici ai universității și multele surprize au adus buna dispoziție și, cu siguranță, au creat momente memorabile pentru participanți.

Anul acesta evenimentul s-a bucurat de un număr foarte mare de concurenți și la concursul de creativitate, desen și eseu despre știință și sport. Peste 300 de elevi au intrat cu lucrări în competiția propusă de organizatori și au fost răsplătiți cu premii surpriză.

„Universitatea noastră organizează acest eveniment european dedicat științelor de aproape 10 ani. Ne bucură interesul tot mai mare al arădenilor, al tinerilor, implicarea lor în tot ceea ce înseamnă promovarea cercetării. Felicit echipa de la Facultatea de Educație Fizică și Sport pentru modul în care a organizat și ediția de anul acesta, mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la buna desfășurare a evenimentului” a declarat Ramona Lile, rectorul UAV.