Un proiect de succes la UAV

11/15/2012

Studenţii Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad au început al treilea stagiu de practică organizat în cadrul proiectului PractiPASS.

ARAD. Un proiect „Programul de practică pentru studenţi: Protecţia copilului – de la teorie la practică” (PractiPASS), un proiect cofinanţat POSDRU care nu a avut niciodată fondurile suspendate, a intrat într-o nouă etapă. „Meritul de a derula fără întrerupere acest proiect care îi aduce pe studenţi în contact direct cu viitorul loc de muncă, este fără îndoială al echipei manageriale care a ştiu să gestioneze corect proiectul, echipă din care face parte şi colega noastră Alina Roman”, a precizat preşedintele Consiliului Academic al UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Practica, în centrul atenţiei

Ideea de la care a pornit echipa managerială în conceperea acestui proiect a fost aceea de a-i aduce pe studenţii aproape de viitorul lor de muncă. De asemenea proiectul oferă şi consiliere în carieră pentru toţi participanţii, care cu siguranţă îi va ajuta în găsirea unui loc de muncă. „Începând cu noul an universitar, 200 de studenţi ai Facultăţii de ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, înscrişi în proiectul PractiPASS, s-au întors în locaţiile de practică. Stagiile de practică de specialitate sunt găzduite de către instituţiile partenere în proiect care asigură servicii în domeniul protecţiei copilului”, a precizat conf. univ. dr. Alina Roman, decanul Facultăţii de Ştiinte ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială. JA-M.A.

Scopul proiectului

Proiectul PractiPASS, demarat în octombrie 2010, urmăreşte facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor prin eficientizarea stagiilor de practică. În cadrul proiectului sunt implicaţi 600 de studenţi, 200 din fiecare centru universitar partener în proiect: Universitatea din Oradea, din Bucureşti şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.