Un plus pentru cercetare la UAV

7/27/2012

Institutul de cercetare, dezvoltare, inovare în științe tehnice și ale naturii angajează cercetători

ARAD. O veste bună pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Ministerul Educației a dat liber la angajări. Și nu pentru orice post ci pentru cercetători în cadrul Institutului de cercetare, dezvoltare, inovare în științe tehnice și ale naturii. Un institut implicat în activitatea de cercetare, parte a unor proiecte importante finanțate din fonduri europene și care a reușit să-și apropie nume importante din cercetarea europeană. „Pentru prima dată am primit aprobarea de a scoate posturi de cercetători la concurs în cadrul Institutului de cercetare, ceea ce consfințește activitatea acestui Institut și demonstrează că avem un învățământ performant care merită să fie susținut și care cu siguranță va aduce un plus de valoare activității acestui colectiv și implicit rezultatele muncii lor vor contribui la creșterea vizibilității universității noastre ”, a punctat prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Consiliului Academic al UAV.

Oportunități pentru studenți

Fără îndoială munca cercetătorilor din cadrul Institutului va contribui la creșterea calității actului educativ și va permite studenților UAV să se specializeze în activitatea de cercetare.

„Permisiunea de a face angajări pe postul de cercetător confirmă faptul că în cadrul UAV se desfășoară o activitate de cercetare de calitate, fapt confirmat de altfel și de ierarhizarea programelor de studii care au notat activitatea institutului cu cele mai bune calificative”, a declarat prof.univ.dr. Florentina Munteanu, prorectorul UAV pe probleme de cercetare.