UAV urcă pe scena arădeană

3/29/2012

Spectacol de operă, primul proiect al parteneriatului dintre Teatrul „Ioan Slavici”, Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Liceul de Artă.

ARAD. Un proiect care aduce laolaltă, pentru prima dată, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Teatrul „Ioan Slavici” şi Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” a fost lansat ieri la teatrul arădean. Un parteneriat care se vrea de lungă durată şi pe care toate părţile implicate doresc să-l fructifice în cât mai multe proiecte culturale de anvergură. „Mă bucur de acest parteneriat în care UAV este implicată prin Facultatea de Design şi care sper să nu rămână o simplă idee frumoasă ci să se concretizeze în cât mai multe proiecte culturale pentru arădeni” - a punctat prof. Univ. dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV.

Opera vine pe scena arădeană

Primul proiect al celor trei va fi un spectacol de operă. La mijlocul lunii iunie pe scena arădeană a treatrului se va juca „La serva padrona”, de Giovanni Battista Pergolesi, în regia lui Nicu Brânzeu. Universitatea „Aurel Vlaicu”, prin Facultatea de Design, va concepe şi realiza decorul şi costumele acestui spectacol. Decanul facultăţii, conf. univ. dr. Lăcrimioara Ionescu, precizează că studenţii de la Design vor lucra în echipă la acest proiect, alături de regizorul Nicu Brânzeu, astfel încât scenografia să devină un adevărat personaj în ansamblul viitoarei producţii arădene. La rândul său, Liceul de Artă va intra în spectacol cu elevi ai claselor de canto şi de arta actorului (toţi premianţi ai Olimpiadelor şcolare naţionale) iar actorii Carmen Butariu şi Zoltan Lovas vor întregi echipa. „Sperăm că spectacolul de operă să fie pe gustul arădenilor iar colaborarea cu universitatea arădeană de stat să fie una de lungă durată” - a spus Bogdan Costea, directorul teatrului.