UAV, partener al Băncii Naţionale

5/29/2012

În cadrul proiectului „BNR - Zilele Porţilor Deschise pentru Studenţii Economişti” destinat studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

ARAD. Un proiect iniţiat în anul 2009 de către Banca Naţională Română şi care a continuat şi în acest an cuprinde 17 universităţi partenere. Scopul declarat al iniţiatorilor este îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar a activităţii băncii centrale, a rolului şi implicaţiilor acesteia în economia românească. „Aici la Arad am găsit o universitate performantă, în plină dezvoltare. Aici aveţi manageri excepţionali, directori de bănci, cu care am lucrat de-a lungul timpului. Trebuie ca toţi împreună să încercăm să redăm tinerilor încrederea în economia românească, să stopăm acest exod spre Occident”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de Administraţie al BNR, prezent ieri la UAV.

Pentru universitatea arădeană de stat „acest parteneriat cu cea mai importantă instituţie românească este un lucru extraordinar. Suntem bucuroşi şi onoraţi că suntem parte, alături de alte universităţi de prestigiu din ţară, în acest proiect”, a punctat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic. „Pentru studenţii noştri implicarea în acest proiect reprezintă o oportunitate majoră. 27 de studenţi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UAV au fost selectaţi pentru a participa la sesiunea de lucru cu experţii din domeniul bancar care se va desfăşura astăzi la sediul BNR Arad”, a completat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Criza economică şi provocările ei

Tot ieri, la UAV, în faţa unei săli arhipline, prof.univ.dr. Nicolae Dănilă a susţinut o conferinţă pe teme economice. Profesori, economişti, bancheri, studenţi au asistat la expunerea distinsului invitat: „Criza şi provocările ei în relansarea economiei româneşti”.JA-M.A.

Aprecieri

Preşedintele Consiliului Academic, prof. Univ. dr. Lizica Mihuţ, a primit din partea reprezentantului BNR placheta omagială ca semn de apreciere şi respect pentru întreaga comunitate academică a universităţii arădene de stat.