Sentinţă favorabilă pentru UAV

1/20/2012

Sursa: Jurnal aradean, 20 ianuarie 2012, an XXIV, Nr.6490

Al treilea proces de calomnie a fost câştigat de UAV împotriva unui cotidian local care a publicat articole defăimătoare.

ARAD. A fost dată a treia sentinţă favorabilă pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” în procesele pe care le-a intentat diferitelor publicaţii locale sau regionale. Seria articolelor calomnioase la adresa UAV apărute într-o publicaţie locală au fost aduse în faţa instanţei arădene care a decis să dea câştig de cauză instituţiei de învăţământ superior. Daunele pe care de data aceasta respectiva publicaţie locală va trebui să le plătească se ridică la 100 milioane lei. „Aduc un omagiu justiţiei arădene care a amendat prin sentinţa dată lipsa de deontologie profesională demonstrată de anumite publicaţii. Genul acesta de articole nu fac decât să compromită presa şi pe cei care practică acest gen de jurnalism” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Al treilea proces

Până acum au mai fost câştigate încă două procese care au adus universităţii 10 000 de euro ca daune morale pentru prejudiciul de imagine pe care l-a adus prin publicarea unor articole defăimătoare la adresa instituţiei de învăţământ superior arădean. Deasemenea, mai sunt pe rol şi alte procese pe aceiaşi speţă.