Proiect de cercetare ştiinţifică la UAV

6/28/2012

ARAD. Un nou proiect de cercetare va prinde contur la începutul lunii iulie. Delegaţia UAV formată din preşedintele Consiliului Academic, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ şi directorul Institutului de Cercetare Dezvoltare Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale, conf. dr. Cecilia Sîrghie va fi, între 4-7 iulie, în Polonia, la Varşovia. Invitaţia a venit din partea Institutului de Ingineria Materialelor Polimerice şi a Coloranţilor. Institut cu care universitatea arădeană de stat a semnat un acord de cooperare multinaţional în 2011 pentru o perioada de 3 ani. „Universitatea continuă o tradiţie frumoasă în privinţa cercetării ştiinţifice. Activitatea Institutului de Cercetare merită toată aprecierea noastră la fel ca şi directorul Institutului, conf. Univ. dr. Cecilia Sîrghie”, precizează preşedintele Consiliului Academic, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

„Universitatea va sprijini şi în continuare activitatea de cercetare atât la nivelul acestui institut, cât şi în cadrul altor compartimente. Dezvoltarea proiectelor de cercetare este unul din obiectivele noastre”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV.

Parte din acord

Din acest amplu proiect fac parte şi Universitatea Autonoma Puebla- Facultatea de Inginerie, Academia de Inginerie - Specializarea Inginerie Textilă şi Grup Carolina din Mexic, precum şi FAO Escorena - Poznan - Polonia. „În cadrul acordului au fost prevăzute colaborării în plan ştiinţific anuale între instituţiile semnatare ale acestui acord în scopul schimbului de experienţă pe tematici prestabilite în acord”, a precizat directorul Institutului. JA-M.A.

Obiective incluse în program

În cadrul vizitei în Polonia, delegaţia arădeană este invitată şi la Institutul Militar de Chimie şi Radiometrie, al Academiei Militare din Varşovia.