O şansă în plus pentru şomeri

1/26/2012

Sursa: Jurnal aradean, 27 ianuarie 2012, an XXIV, Nr.6495

Prin proiectul derulat prin Universitatea "Aurel Vlaicu" tinerii şomeri din judeţele Arad şi Timiş sunt consiliaţi, specializaţi şi informaţi.

ARAD. Unul dintre proiectele europene (POSDRU) care se derulează în acest moment la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad are ca ţintă integrarea şomerilor pe piaţa muncii. În atenţia coordonatorilor de proiect sunt vizaţi în special şomerii cu studii superioare sau liceeale care încă sunt în căutarea unui loc de muncă. "Proiectul vine în sprijinul acestei categorii sociale cu propuneri şi oferte foarte aplicate pentru a le oferi o şansă în plus pe piaţa muncii. Legătura cu mediul economic a fost şi va rămâne unul din dezideratele noastre" a punctat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV.

Cursuri şi consiliere pentru 300 de şomeri

Obiectivul general al proiectului este creşterea potenţialului de integrare pe piaţa muncii a tinerilor şomeri din Regiunea de Vest. "Ceea ce oferim sunt activităţi de informare şi consiliere profesională sau mediere dar şi şansa de a-şi însuşi cunoştinţe. Oferim cursuri de operare calculator, asistent manager, limba engleză sau cunoştinţe de protecţia mediului" a punctat prof.conf.dr. Monica Lungu. Toate cursurile pentru şomerii arădeni sunt organizate la universitatea de stat "Aurel Vlaicu".