Masterul, şansa de perfecţionare

7/22/2012

23 de programe de studii masterale sunt puse de către UAV la dispoziţia absolvenţilor de facultate.

ARAD. Trei ani de facultate şi doi de master pentru ca ciclul Bologna să fie complet. Cinci ani în învăţământul superior pentru a creşte şansele de găsire a unui loc de muncă pe piaţa muncii actuală. Specializarea post universitară poate deveni un atu în faţa angajatorului pe care nici un absolvent de studii de licenţă nu trebuie să îl ignore. „Universitatea noastră s-a aliniat la normele europene în ceea ce priveşte învăţământul superior, ca de altfel tot sistemul universitar românesc Programele noastre de master care vin în completarea celor de licenţă, oferă şansa fiecărui masterand de a se specializa în domeniul dorit şi de a absolvi un întreg ciclul Bologna. Este o provocare pe care nici un absolvent nu ar trebui să o rateze”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele UAV.

23 de programe, 40 de specializări

Universitatea „Aurel Vlaicu” propune absolvenţilor de facultate 23 de programe de master care oferă oportunitatea de a se specializa în domeniul studiat la licenţă sau pentru a-şi diversifica pregătirea. Admiterea se face pe bază de interviu, în luna septembrie dar înscrierile se pot face atât în luna iulie cât şi în luna august. „Îi aşteptăm pe absolvenţi de facultate să-şi completeze studiile prin cele de masterat. Atât locurile bugetare cât şi cele cu plată la universitatea noastră oferă programe masterale pentru foarte multe domenii. E o şansă de perfecţionare pentru studenţi”, a precizat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Înscrierile

Cei care doresc să urmeze fie cursurile de licenţă, fie cele de masterat se pot înscrie la sediul Universităţii „Aurel Vlaicu” de pe B-dul Revoluţiei (lângă Primăria Arad).