Lumea arabă rămâne o ţintă pentru UAV

2/2/2012

Sursa: Jurnal arădean, 2 februarie 2012, an XXIV, Nr.6499

Politica de deschidere spre ţările din lumea arabă va fi în continuare una din priorităţile UAV în ceea ce priveşte relaţiile externe.

ARAD. Un departament pentru lumea arabă condus de dr. Taha Abed, o politică de deschidere spre ţările din Golf şi, printre studenţii Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad se numără tineri din aceste ţări. 12 studenţi la master, alţii pentru studii de licenţă au întregit bugetul universităţii arădene şi implicit aduc un plus de imagine şi de vizibilitate UAV-ului. „Fără îndoială meritul este al dr. Taha Abed, directorul departamentului care, cunoscând foarte bine mentalitatea celor din lumea arabă, vorbindu-le limba, a reuşit să găsească cele mai bune argumente pentru a-i convinge să vină să studieze la noi, în Arad” aprecia prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV.

Diplome recunoscute

Unul dintre aceste argumentele este fără îndoială recunoaşterea diplomelor Universităţii „Aurel Vlaicu” de către ţările respective. „În Egipt am înfiinţat un oficiu la Cairo şi intenţionăm să mai deschidem cât de curând unul şi la Dubai. Ne preocupăm ca tinerii din ţările arabe să poată afla despre oferta educaţională a universităţii noastre”, afirma dr. Taha Abed. Cele mai solicitate specializări sunt cele de inginerie şi ştiinţe economice, atât la nivel de licenţă cât şi pentru studii masterale. Un alt argument luat în calcul de viitorii studenţi ai UAV este baza materială şi faptul că se asigură cazare în cele mai bune condiţii. Toate aceste date fac ca pe viitor una din preocupările conducerii universităţii să fie păstrarea legăturilor cu aceste state dar şi dezvoltarea unor relaţii noi, printre ţările vizate putând fi nominalizată Siria.