Erasmus, un program de succes la UAV

5/14/2012

ARAD. Dacă e luna mai e vremea Erasmus. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad organizează săptămâna Erasmus, în fiecare an în această lună, eveniment organizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP Bucureşti).

„Universitatea noastră beneficiază de peste 60 000 euro în cadrul acestui program care presupun burse atât pentru studenţi cât şi pentru profesori. E o oportunitatea fantastică atât pentru cadrele didactice cât şi pentru studenţi de a studia în alte universităţi europene, de a cunoaşte alte culturi” a punctat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic. „Un program care pentru anul univeristar 2012-2013 oferă studenţilor tuturor celor 9 facultaţi ale UAV, 35 de granturi Erasmus, la cele 33 de universităţi partenere Erasmus, din 13 ţări” a completat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„Acest program permite studenţilor din cadrul UAV să efectueze o perioadă de studiu în străinătate, într-o universitate parteneră, în baza unui acord bilateral încheiat între UAV şi respectiva universitate. Pentru studenţii UAV durata medie a unei mobilităţi de studii ERASMUS este de 5 luni (1 semestru), însă aceasta poate diferi în funcţie de calendarul academic al universităţii partenere” a precizat Paula Almasi, directorul programului. JA-M.A.

Anul acesta e un an mai special pentru că acum se celebrează 25 ani de Program Erasmus la nivel european şi a 15 ani a programului în România.