Două proiecte de perspectivă pentru UAV

1/12/2012

Cele doua proiecte ce vor fi implementate de către UAV au rolul de a consolida calitatea învăţământului superior.

Efecte pozitive

Cele două proiecte vor conduce la creşterea capacităţii de management strategic al instituţiilor de învăţământ superior cu efecte pozitive asupra calităţii ofertei educaţionale şi a cercetării ştiinţifice din universităţile româneşti.

Nu mai puţin de două proiecte vor fi implementate la Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad de către Ministerul Educaţiei prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) cu participarea EUA (Asociaţia Universităţilor Europene). Proiectele însumează opt milioane euro şi au fost prezentate, la momentul lansării în faţa Ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Primul proiect, intitulat "Performanţa în cercetare, performanţa în predare, calitate, diversitate şi inovare în universităţile din România", îşi propune îmbunătăţirea managementului şi asigurarea calităţii sistemului de învăţământ superior românesc. Cel de-al doilea proiect se intitulează „Pregătiţi pentru a inova, pregătiţi pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate şi diversitate a „Universităţilor din România”, fiind un exerciţiu internaţional de evaluare cu participarea EUA. „Aceste două proiecte sunt fundamentale pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul învăţământului superior în România. Aceste proiecte înseamnă mai mult decât opt milioane de euro, înseamnă consolidarea învăţământului superior, a unui management strategic pentru 2015, dar şi o strategie a învăţământului superior românesc deopotrivă în plan educaţional, cât şi al cercetării ştiinţifice”, a declarat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Mai mult decât atât, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad punctează faptul că UAV a fost de două ori nominalizată ca exemplu pozitiv de către ministrul Funeriu în ceea ce priveşte cadrul naţional al calificărilor şi apropierea învăţământului de mediul economic.