Cursuri postuniversitare la UAV

3/22/2012

Universitatea "Aurel Vlaicu" a primit aprobarea pentru înfiinţarea cursurilor postuniversitare pe toate specializările aprobate pentru master.

ARAD. Noutate în învăţământul universitar. Anul care vine propune absolvenţilor de licenţă ai Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad studii postuniversitare şi de formare continuă care pot dura între şase luni şi un an. Trei semestre în care absolvenţii se pot specializa în toate domeniile propuse şi la nivel de studii masterale. Un avantaj pentru studenţii care pot continua la master imediat după finalizarea acestor cursuri, cu recunoaşterea anului făcut la postuniversitar, dacă se păstrează aceeaşi specializare. "Este o noutate pentru sistemul universitar românesc. Evident modelul este cel european, aceste cursuri sunt deja o experienţă a universităţilor europene, iar pentru universitatea noastră am primit aprobarea pentru toate specializările pe care le avem acum la master şi pe care le vom dezvolta şi pe aceste cicluri de formare" a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. Aşadar absolvenţi vor putea opta pentru teologie, ştiinţe economice, inginerie, ştiinţele educaţiei, psihologie şi asistenţă socială, ştiinţe exacte şi ştiinţe umaniste şi sociale.

Avantaje pentru studenţi

Cei mai avantajaţi vor fi studenţii care sunt deja încadraţi în câmpul muncii şi care aşa au posibilitatea de a obţine o specializare în plus. Aceste cursuri nu vor fi în regim la zi şi cu siguranţă vor avea un mai mare sucuces la această categorie de absolvenţi.