Competiţie fără probleme pentru “Aurel Vlaicu”

1/13/2012

Anul 2012 va fi pentru Universitatea “Aurel Vlaicu” un an al consolidării calităţii. Prima etapă a clasificării universităţilor şi a ierarhizării programelor de studii s-a terminat, însă evaluarea universităţilor din România continuă. Fără probleme pentru Universitatea “Aurel Vlaicu” susţine liderul ei, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV, o universitate centrală pe educaţie, aflată pe primul loc în această categorie şi care are programe evaluate în categoria celor mai bune din România. “Un factor important de reţinut este că ierarhizarea universităţilor va fi făcută numai de experţi străini şi se are în atenţie realizarea unui “ Sistem informaţional strategic” şi chiar a unei Agenţii de statistică pentru Învăţământul Superior”, susţine rectorul UAV.

Competiţia va fi feroce deoarece fiecare universitateva trebuie să găsească o nişă de expertiză în planul educaţional şi al cercetării ştiinţifice. Pe viitor Universitatea “Aurel Vlaicu” va avea o strategie flexibilă în concordanţă cu semnalele primite de la mediul economic. “Vom dezvolta deopotrivă o cercetare ştiinţifică fundamentală la nivelul câtorva domenii şi o cercetare aplicată în relaţie nemijlocită cu piaţa forţei de muncă prin proiecte de cercetare solicitate de agenţii economici”, a punctat rectorul UAV.

Este important să precizăm că ministrul Funeriu a subliniat faptul că universităţile care nu au o tradiţie înainte de ‘89 trebuie să rămână, dar eforturile trebuie să fie ale întregii comunităţi academice”, a declarat dr. Lizica Mihuţ.