China, o prioritate pentru UAV

9/17/2012

Parteneriatele cu instituţiile de cercetare sau universităţi chinezeşti sunt priorităţiile universităţii arădene de stat.

ARAD. China poate deveni un partener al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad în domeniul cercetării. Aşa cum se prefigura în primăvara acestui an, după participarea unei delegaţii a UAV la un forum al Uniunii Europene cu o tematică axată pe oportunităţile oferite de China ţărilor europene, s-au conturat bazele unui posibil parteneriat. „Această ţară reprezintă o prioritate pentru universitatea noastră. Ţinta noastră este, evident, cercetarea unde am şi identificat câteva domenii de interes pentru mediul academic din China. Ne bucurăm că avem specializări bine cotate, de categoria A, care reprezintă interes şi pentru partenerii chinezi” a punctat preşedintele Consiliului Academic al UAV, prof. univ.dr. Lizica Mihuţ. E vorba de specializările securitatea şi siguranţa alimentelor şi protecţia mediului unde ţara de pe continentul asiatic şi-a declarat intenţia de a coopera cu state ale Uniunii Europene. „Ne dorim această colaborare şi ne gândim nu doar la acorduri pe domeniul cercetării ci şi la posibile parteneriate de studii pentru studenţii noştri sau pentru profesori. Un schimb de studenţi ar fi oportun pentru ambele părţi” a declarat rectorul UAV, prof.univ. dr Ramona Lile. JA-M.A.

„China este una din ţintele strategiei noastre în plan extern” Lizica Mihuţ

Reprezentanta României

La întâlnirea de la Bruxelles, universitatea arădeană de stat a fost singura reprezentantă a mediului universitar românesc.