Auspicii bune pentru UAV în 2012

1/5/2012

ARAD.Un început de an calendaristic bun pentru Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, mai ales că din punct de vedere financiar există o stabilitate foarte bună. Doar valoarea dobânzilor pe depozite se ridică în acest moment la 35 miliarde lei vechi, conform datelor Trezoreriei Arad, ceea ce permite derularea proiectelor existente şi începerea altora.

Strategia academică

Chiar dacă se anunţă un an mai special, dat fiind alegerile interne anunţate pentru această primăvară, dezvoltarea atât pe plan academic cât şi în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică îşi va urma obiectivele stabilite la începutul anului universitar. "Vom face eforturi pentru consolidarea calităţii şi mai ales pentru apropierea de piaţa muncii. Fără această permanentă relaţionare a mediul universitar la cel economic nu putem vorbi de un învăţământ superior eficient. Suntem conştienţi că succesul unui program academic, fie el la nivel de licenţă, master sau doctorat este conferit de viabilitatea specializării pe piaţa muncii", a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Un alt obiectiv al anului este menţionat de prorectorul UAV, prof.univ.dr. Florentina Munteanu: " Pentru anul acesta ne propunem să aducem şi alte programe de studii spre execelenţă, pe lângă cele confirmate deja: spectometria de masă, ingineria alimentară, IT ceea ce va duce implicit la creşterea impactului UAV pe plan naţional şi european", a precizat prorectorul UAV. JA-M.A.

"Pentru acest an avem două ţinte: performanţă şi profesionalism în tot ceea ce vom întreprinde" Lizica Mihuţ.