Au expus într-un palat

12/13/2012

Lucrările studenților de la Design din cadrul UAV și-au prezentat lucrările la Gala oamenilor de afaceri.

ARAD. Peste 150 de lucrări ale studenților Facultății de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au fost prezentate cu ocazia Galei oamenilor de afaceri organizată în Palatul Nako din Sânnicolaul Mare, județul Timiș. Un spațiu generos care a oferit cadrul perfect pentru cele peste 100 de proiecte şi studii de Design de produs, Design vestimentar, Design grafic şi Design ambiental, alături de 50 de machete de studiu la scară. „Propunerile studenților s-au încadrat în ceea ce numin astăzi, Eco Design, sau utlilizarea surselor regenerabile. A fost o experiență interesantă pentru studenții care au reușit să își promoveze lucrările și ideile, care și-au făcut cunoscută activitatea de cercetare şi proiectare a unor prototipuri virtuale”, a precizat decanul facultății, conf.univ.dr. Lăcrimioara Ionescu.

Oportunități și proiecte

Expoziția a avut parte de un public de 250 de oameni de afaceri, oameni politici și personalități locale. „Un eveniment pentru care trebuie să îi felicit pe colegii mei. Au creat o oportunitate extraordinară pentru studenții care au reușit să-și expună ideile direct celor interesați de ele, oamenii de afaceri, și în același timp au contribuit la promovarea universității noastre” a punctat președintele UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. „Ne bucurăm de inițiativa colegilor de la Design care reușesc prin evenimente de acest gen să-și promoveze munca și în același timp aduc un plus la imaginea universității noastre” a completat, rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Evenimentul se anunță a fi doar începutul unor altor proiecte, sunt în plan o prezentare de colecții vestimentare sau organizarea unui concurs pentru realizarea unor totemuri la intrările în localitatea Sânnicolaul Mare. „A fost o inițiativă excelentă pentru studenți care au învățat să lucreze împreună, au învățat cum se face o expoziție, cum se construiește ea, a fost ca un curs pe care studenții l-au trecut cu brio. Merită un 10”, a precizat profesorul Onisim Colta. JA-M.A.

Caseta

Cursuri de pregătire

Facultatea de Design din cadrul UAV organizează cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a care doresc să urmeze specialitatea design-arte, cursuri care le asigură intrarea direct în examen fără a mai trece prin proba practică eliminatorie, dacă aleg universitatea arădeană.