„Aradul teatral” lansat în Serbia

12/5/2012

Volumul editat la Editura Academiei Române, semnat Lizica Mihuț, va fi lansat joi, 6 decembrie, la Vrset.

ARAD. Un volum de referință al județului Arad, „Aradul Teatral 1752-2010” semnat de Lizica Mihuț, va fi lansat în Serbia. Invitația a venit din partea Școlii Superioare pentru Educatoare din localitatea sârbească Vrset și ca atare, joi, 6 decembrie, volumul editat la prestigioasa editură a Academiei Române va fi prezentat și în țara vecină. Cartea „este un document al unei epoci, un instrument pe care cu siguranţă îl vor folosi toţi cei care se vor apleca asupra acestor vremi, poate dintr-o curiozitate istorică, poate pentru a descoperi modele culturale sau organizaţionale specifice acelor ani. Este un monument de spirit al Aradului contemporan”, aprecia, în momentul lansării în Arad, editorul de carte al Editurii Academiei Române, Gelu Negrea.

Unul dintre motivele pentru care cartea „trece granița” de această dată este că mișcarea teatrală a Aradului cuprinde și teatrul sârbesc, o motivație suficient de puternică pentru ca importanta apariție editorială să fie marcată și în lumea culturală sârbă.

La eveniment vor participa autorul, prof.univ.dr. Lizica Mihuț și rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, alături de alți invitați de marcă. „Nu pot decât să fiu bucuroasă de faptul că cei din Vrsat au creat un eveniment cultural prin lansarea acestui volum în Serbia. Este o onoare și o bucurie pentru mine să particip la acest eveniment ” a declarat autorul volumului, Lizica Mihuț.

Despre carte vor vorbi academician Grozdanka Gojkov, rector Scoala Superioară pentru Educatori, prof.univ.dr. Ileana Magda – Scoala Superioară pentru Educatori și prof.univ.dr. Miodrag Milin, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad.

Un plus pentru universitate

Evenimentul cultural va crea, de asemenea, oportunitatea de promovare a universității arădene de stat din Arad. „Lansarea acestui important volum în Serbia este o bucurie și o mândrie pentru universitatea noastră. Dincolo de conotațiile culturale incontestabile ale evenimentului, prezența noastră acolo va contribui însă și la promovarea imaginii universității Aurel Vlaicu în Serbia” , a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile. JA-M.A.

Volumul, editat la Editura Academiei este menționat și în catalogul WorldCat, unul din cele mai complexe și importante cataloage din lume.