Absolvenţii UAV luaţi la întrebări

3/2/2012

ARAD. Câţi absolvenţi de facultate îşi găsesc un loc pe piaţa muncii potrivit studiilor şi specializării lor? Un studiu, finanţat pe fonduri europene şi coordonat de partenerul INCHER Kassel a fost derulat în peste 40 de unităţi de învăţământ superior din România.. În acest studiu a intrat şi Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad care şi-a chestionat absolvenţii atât în sistem online cât şi prin poştă. "Am decis să acceptăm să intrăm în acest studiu pentru că suntem interesaţi să aflăm care este parcursul absolvenţilor noştrii. Cea mai bună reclamă pentru universitate sunt studenţii care reuşesc să-şi găsească un loc de muncă în domeniu care confirmă faptul că programele noastre de studii sunt corelate cu piaţa muncii" a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Analiza după prelucrarea datelor

Potrivit acestui studiu majoritatea celor chestionaţi au continuat la UAV specializarea sau profilul liceului absolvit. Cei mai mulţi îşi încep studiile imediat după Bacalaureat sau la 1-2 ani. "Ceea ce mi s-a părut relevant este faptul că cei mai mulţi au declarat că ar alege tot UAV şi cam acelaşi program de studii, dacă ar fi să înceapă din nou studiile universitare", a explicat, prof. Doina Cheta. Deasemenea, potrivit aceluiaşi studiu, mai mult de jumătate dintre ei au un loc de muncă înainte de absolvirea facultăţii. "În ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă după absolvire 78% respectiv 71% din absolvenţii promoţiei 2005, respectiv 2009, şi-au găsit loc de muncă în primele 5 luni de la absolvire" a completat prof.univ.dr. Mariana Nagy.

Ţinta proiectului

Absolvenţii luaţi ca punct de referinţă pentru cercetare sunt cei din promoţia 2005-2009 şi a fost derulat în perioada 2010-2011.