8Mai 2019 Workshop International IPS Individual Placement and Support in CareerCounselling

12/05/2019

În data de 8 mai 2019, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a Universității "Aurel Vlaicu" din Arad, în parteneriat cu Asociația EIVA au organizat Workshop-ul Internațional IPS Individual Placement and Support in CareerCounselling, cu participarea specialiștilor IPS din cadrul Fønix, Norvegia: Andreas Gervad, Frode Heieren, Kenneth Hansen, Beate Heide, Tina Schau, Mette Glenna Toeneiet și Lene Odberg Thorstensen.

Workshop-ul a avut ca scop prezentarea de bune practici în munca cu tinerii NEETs și discutarea specificităților implementării metodei IPS în consilierea carierei cu studenții specializărilor Psihologie anul III, care peste puțin timp vor absolvi și vor intra în câmpul muncii.

Mesajul central al întâlnirii a fost sublinierea rolului esențial al psihologului în cadrul echipelor multidisciplinare care se ocupă de consilierea tinerilor NEETs - Not in Education, Employment, or Training, anume tinerii cu risc de marginalizare socială datorită abandonului școlar și inactivității profesionale.

Facilitatorii evenimentului au fost Conf. dr. Tiberiu Dughi și Lect. dr. Dana Rad, împreună cu Președintele Asociației EIVA, Cristian Babuțău.

Cei șapte reprezentanți ai organizației Fønix din Norvegia participă ca traineri la un program de formare în cadrul Asociației EIVA în contextul proiectului IPS4NEETs, finanțat de Granturile SEE si Norvegiene Fund for Youth Employment.