Investiţie în inteligenţă

19/12/2012

O investiţie a UAV de peste 30.000 de euro anual va permite accesul profesorilor în biblioteca virtuală.

ARAD. Cercetătorii universităţii arădene de stat vor avea acces la informaţii de ultimă oră pe diferite domenii de cercetare. Totul după ce proiectul promovat de ANELIS PLUS şi susţinut de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică va fi implementat. Universitatea „Aurel Vlaicu” este membru fondator al Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România „ANELIS PLUS”. O asociaţie care îşi propune „să promoveze cunoaşterea şi să susţină implementarea politicilor educaţionale şi de cercetare prin achiziţia de resurse electronice de informare ştiinţifică destinate învăţământului şi cercetării”, a detaliat prof. univ. dr. Florentina Muntean, prorectorul UAV şi reprezentant al universităţii în cadrul ANELIS.

Buget propriu

Suma pe care UAV trebuie să o investească în fiecare an în acest proiect se ridică la aproximativ 30 000 euro şi provine în totalitate din fondurile proprii ale universităţii de stat. „Este o investiţie în resursele electronice de informare şi documentare pe care o facem pentru ca cercetătorii din cadrul universităţii noastre să poată accesa informaţiile de ultimă oră din cercetarea europeană. Doar aşa se poate face performanţă”, susţine prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele UAV.

„Toate demersurile Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad sunt o dovadă clară a importanţei pe care universitatea o acordă documentării ştiinţifice ca element esenţial în asigurarea unor condiţii normale pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de cercetare ştiinţifică”, a punctat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. JA-M.A.

Sprijin de la ANCS

Bugetul proiectului se constituie din contribuţia ANCS, în valoare de maxim 120 milioane de lei, şi cofinanţarea din partea Asociaţiei care trebuie să contribuie cu o sumă suplimentară, în cuantum de cel puţin 20% din valoarea totală a proiectului.

„Cercetătorii din cadrul universităţii noastre vor putea accesa informaţiile de ultimă oră din cercetarea europeană” Lizica Mihuţ