Asistenţa socială, o profesie aproape de oameni

20/03/2013

În perioada 18-28 martie la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad au loc Zilele Asistenţei Sociale.

ARAD. O profesie care cere dăruire, muncă. O profesie prin care eşti mereu aproape de cei care au nevoie, fie că sunt copiii, adulţi sau persoane în vârstă. Asistenţii sociali, ei sunt cei care, în virtutea meseriei şi a unor abilităţi profesionale indispensabile ştiu să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. O mână de ajutor profesionistă.

Pentru a creiona universul acestei profesii cadrele didactice şi studenţii din cadrul Programului de studii Asistenţă Socială al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad au demarat săptămâna „Zilele Asistenţei Sociale” ale cărui activităţi se desfăşoară în Complexul M al UAV, precum şi în mai multe locaţii din municipiul Arad. „Implicarea socială este şi unul din punctele prevăzute în strategia universităţii noastre care prevede înfiinţarea unui cămin de bătrâni. Trebuie să învăţăm să fim aproape de ceilalţi, să ne implicăm şi din punct de vedere social în comunitatea în care trăim. Ne bucurăm că studenţii care se pregătesc pentru a deveni asistenţi sociali împreună cu profesorii lor au decis să marcheze într-un mod mai special această profesie” - a punctat preşedintele UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

„Nu pot decât să îi felicit pe colegii noştri pentru această iniţiativă. Munca depusă pentru organizarea acestui eveniment, faptul că studenţii participă la toate activităţile programului demonstrează seriozitatea şi spiritul de echipă a celor implicaţi” - a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Activităţi în cadrul evenimentului material în material

Mai multe detalii legate de activităţile propriu-zise din cadrul celor 10 zile dedicate Asistenţei Sociale, au fost oferite de directorul de Departament, conf. univ. dr. Gabriela Kelemen. „Comunitatea studenţească sprijinită de conducerea universităţii desfăşoară activităţi de promovare a profesiei de asistent social, participă la work-shop-uri pe teme de interes, organizează campanii de informare şi prevenţie în unităţi sanitare. De asemenea, vor fi organizate dezbateri diverse în cadrul unor întâlniri de lucru cu specialişti din instituţiile locale de profil precum şi sondaje de opinie în rândul comunităţii arădene privind necesitatea implicării acesteia în acordarea suportului necesar categoriilor de persoane dezavantajate” - a menţionat Gabriela Kelemen. JA-M.A.

Citat: „Asistenţa socială este o profesie care cere multă dăruire” Lizica Mihuţ