Despre noi

Ce este Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră

Centrul de Consiliere şi Orientare în carieră este un departament în cadul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad ce are ca misiune integrarea studenţilor şi absolvenţilor UAV în piaţa muncii.

În ultimii ani, piaţa muncii este într-o continuă transformare. Criza din piaţa muncii poate fi o oportunitate pentru studenţii aflaţi la începutul carierei. Cu o pregătire adecvată şi cu realizarea unui profil convingător, studenţii îşi pot gasi mult mai uşor locul de muncă la care visează poate de ani de zile. În plus, un CV bine pregătit, în care să fie puse în valoare calităţile tânărului, pot fi un mare atuu în faţa angajatului. De asemenea, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot beneficia gratuit de consultaşţă în alegerea companiei.

Ca tânăr student, informaţiile referitoare la companii, profilşul acestora şi istoricul angajaţilor, sunt destul de greu de obţinut. Venind la Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, puteţi avea o vedere de ansamblu a companiilor din vestul ţării. Aici sunt centralizate date despre cea mai mare parte a marilor companii. Poţi afla informaţii despre modul în care decurge un interviu, poţi obţine vizita într-o companie, sa vezi ce presupune un loc de muncă şi nu în ultimul rând, poţi pregăti interviul care ţi-ar putea aduce locul de muncă pe care ţi-l doreşti.

Nu în ultimul rând, colaborările Centrului de Consiliere şi Orientare în carieră cu societăţi sau entităţi care intermediază locuri de muncă, ar putea să-i aducă studentului în faţă noi oportunităţi în alegerea viitoarei cariere. Practoc, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră este punctul de start pentru un loc de muncă al oricărui student din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad.

Cum te poate ajuta în carieră un Centru de Consiliere

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră te poate ajuta să îşi alegi firma care şi se potriveşte. Prin multitudinea de oferte care există astăzoi în piaţa muncii, la sediul CCOC poţi consulta multitudinea de oferte de locuri de muncă. În acelaşi timp, poţi afla mai multe informaţii despre ce presupune munca pentru postul pe care îl vizezi.

Nu în ultimul rând, specialiştii din cadrul centrului te pot ajuta în pregătirea CV-ului, în pregătirea inter5viului de angajare şi chiar în consilierea alegerii unei meserii. Este bine ştiut că de multe ori, vocaţia studentului poate fi cu totul şi cu totul alta decât obiectul de stiu. În acest fel, putem să punem în valoare studiul de la universitate şi vocaţia fiecărei persoane.

În acelaşi timp, la Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră punem în contact direct studentul cu companiile din întreaga regiune. Baza de date a centrului este infinit mai mare decât cea a oricărui tână. Aşa că, oportunităţi există! Profită de ele la maxim!

De ce este bine să apelezi la un Centru de Consiliere în Carieră

Atunci când doreşti să faci o comparaţie între ofertele aflate pe piaţa muncii, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră este locul în care trebuie să faci prima oprire. Informaţiile despre companii, baza de date cu locurile de muncă şi informaţiile despre poturile disponibile pe care le poţi viza, sunt doar câteva dintre elementele de care ai nevoie în alegerea ta.

Când alegi un loc de muncă, trebuie să te gandeşti cum poţi obţine rezultate maxime cu costuri minime. Iar Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră este locul în care primeşti toate aceste irformaţii gratuit şi în plus, beneficiezi de consultanţă de specialitate.

Experienţa celor care lucrează în acest centrul, te poate ajuta să ajungi în locul potrivit. Chiar dacă ai un loc de muncă, asta nu înseamnă că nu îţi poţi dori mai mult. Schimbarea locului de muncă poate fi mai simplă atunci când ai la dispoziţie un set complet de informaţii, atât despre companie cât şi despre modul în care sunt trataţi angajaţii în cadrul companiei respective. În plus, schimbarea locului de muncă ar trebui să îţi aducă şi venituri mai mari. Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră te poate ajuta să obţii maxim într-o astfel de schimbare.