Poza sigla uav

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, locul 12 în clasamentul universităților din România

19.11.2019

Cea mai importantă asociație a cercetătorilor români din țară și străinătate Ad Astra a dat publicități clasamentul universităților din România. Metarankingul Universitar este un clasament realizat pe baza datelor disponibile pe websiteurile rankingurilor internaționale ale universităților la data de 1 noiembrie 2019. Au fost analizate punctajele universităților incluse în clasamente internaționale. Conform autorilor clasamentului scopul a fost cel de a indentifica „care dintre aceste universități au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking)”.Au fost analizate 91 de universități din care 54 publice și 37 private. În acest clasament, universitatea arădeană de stat, Universitatea „Aurel Vlaicu” ocupă locul 12. „Un loc onorant care confirmă progresele pe care le-a înregistrat universitatea noastră în plan național și internațional. Vreau să le mulțumesc colegilor pentru implicare și sunt convinsă că vom reuși și în anii care urmează să ne menținem în acest clasament și chiar să urcăm pe o poziție superioară”, a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Metarankingul universitar 2019 a fost realizat de către: Daniel David – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Ovidiu Andronesi – Universitatea Harvard, Dorel Banabic – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Carmen Buzea – Universitatea Transilvania din Brașov, Bogdan Florian – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Silviu Matu – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Adrian Miroiu – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Lazăr Vlăsceanu – Universitatea din București.

Pe primele trei locuri s-au situat: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București.