Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de încredere

      

Universitatea   „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de încredere

      

              Veste bună pentru mediul academic al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a prezentat raportul evaluării instituționale pentru universitatea de stat din Arad. ARACIS este o instituție publică autonomă, de interes național care are misiunea de a  efectua evaluarea externă a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare de programe de studii specifice învățământului superior

            Calificativul acordat Universității „Aurel Vlaicu” este cel de ÎNCREDERE, calificativ anunțat ieri în cadrul unei conferințe de presă, organizată în prezența conducerii UAV.

             „Un calificativ așteptat de comunitatea academică care reprezintă rezultatul muncii întregului colectiv al UAV. Vreau să mulțumesc colegilor mei din conducerea universității, personalului administrativ, Ligii Studenților, comunității Alumni, colegilor mei din secretariatele facultăților, tuturor celor care prin munca lor, prin seriozitate au ridicat instituția noastră la standardele solicitate de ARACIS. Este un calificativ important care ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, că aici, la Arad se face un învățământ de calitate ” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

            Evaluarea instituțională a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, atunci când o comisie ARACIS a fost prezentă la universitatea arădeană de stat.

Selecţie ERASMUS+

Selecţie ERASMUS+

    Vrei să studiezi în străinătate, ca student Erasmus+, în anul universitar 2019 – 2020?

    Fă primul pas şi înscrie-te la selecție!

    Campania pentru selectarea viitorilor studenți Erasmus+ ai UAV se va desfășura în perioada 25 martie – 22 aprilie 2019, astfel:

  •   între 25 martie – 12 aprilie: depunerea dosarelor (la secretariatele facultăților)        
  •   între 15-17 aprilie: evaluarea studenţilor-candidaţi, prin interviu, la fiecare facultate în parte
  •   22 aprilie: afișarea rezultatelor

    Pregătește-ți documentele (se găsesc publicate la secțiunea Erasmus) și depune-ți dosarul!

Erasmus+ schimbă vieți, deschide minți!

Be Erasmus!

Be Erasmus!

        Dacă visezi să studiezi la o universitate din Portugalia, Italia sau Germania, ori să faci practică la o companie din Spania sau Grecia, vino să afli cum visul ți se poate transforma în realitate!

       Te așteptăm miercuri, 20 martie 2019, începând cu ora 11, în sala A1 din Complexul M să participi la Erasmus+ Open Doors, un eveniment organizat de UAV în cadrul căruia studenții universității pot afla oportunitățile de studiu și practică în programul Erasmus+.

       Poți afla noutățile programului Erasmus+, date despre mobilitățile internaționale derulate de UAV cu peste 65 de parteneri, și fii pregătit să descoperi experiențele trăite de alți studenți ai UAV, recent întorși din mobilitate. Pregăteste-ți întrebările pentru reprezentanții UAV dar și pentru foștii studenți Erasmus+! Vei vedea că Erasmus+ schimbă vieți și deschide minți! Be Erasmus!

Bursa locurilor de muncă pentru studenți

Bursa locurilor de muncă pentru studenți

 

            Peste o mie de studenți au fost prezenți la Bursa Locurilor de Muncă UAV, desfășurată ieri, în prezența reprezentanților autorităților locale, în Complexul M al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În organizarea Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV în parteneriat cu Liga Studenților UAV, ediția de anul acesta s-a bucurat de prezența a  40 de firme care și-au prezentat oferta locurilor de muncă.

            În cadrul bursei au fost selectați pentru interviu 320 de studenți, în timp ce alți100 de studenți, mai norocoși, au și susținut, în cadrul târgului, interviurile de angajare.

            „Ediția de anul acesta a Bursei Locurilor de Muncă a fost un succes atât pentru angajatori cât și pentru studenți. Ne bucură buna colaborare pe care o avem cu angajatorii din vestul țării, am reușit să construim parteneriate durabile care confirmă încrederea pe care agenții economici o au în universitatea noastră. Fără îndoială cei mai câștigați sunt studenți care, așa cum s-a demonstrat astăzi, au șansa de a-și găsi un loc de muncă încă de pe băncile facultăților” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

            Evenimentul s-a bucurat de prezența pilotului de raliuri Vali Porcisteanu care le-a vorbit studenților despre muncă, seriozitate și perseverență.

 

Pilotul de raliuri Vali Porcişteanu vine la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

Pilotul de raliuri Vali Porcişteanu vine la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

 

Unul dintre cei mai apreciaţi piloţi de raliuri din România, Vali Porcişteanu vine la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Este unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România. Are la activ mai multe titluri de campion şi vicecampion naţional de raliuri şi a participat la mai multe curse din Campionatul European de Raliu dar şi în competiţii de nivel mondial.  Acesta este aşteptat în cadrul evenimentului „Bursa Locurilor de Muncă UAV 2019”,  programat în data de 12 martie, începând cu ora 10.00, în Complexul M din Micălaca.

Evenimentul este considerat unul din cele mai mari evenimente de carieră din vestul țării, în cadrul căruia studenții UAV, și nu numai, vor putea beneficia de o bogată ofertă în domeniul carierei din partea marilor companii angajatoare, oferind astfel șansa participanților de a-și găsi un loc de muncă.

Potrivit organizatorilor, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV, evenimentul oferă posibilitatea firmelor nu doar de a-și găsi cei mai potriviți oameni pentru posturile din cadrul companiilor dar pot beneficia și de oportunitatea  de a-și  prezenta, în cadrul standurilor, cele mai noi tehnici de lucru în domeniu. „Şi în acest an venim în sprijinul studenţilor care doresc să-și găsească un loc de muncă în cele mai bune companii. Un astfel de eveniment nu face altceva decât să pună faţă în faţă studenţii şi absolvenţii universităţii noastre cu cei mai importanţi angajatori din vestul ţării. Dovadă că marile companii au încredere în noi este faptul că, în acest moment, toate standurile puse la dispoziția angajatorilor au fost ocupate” a declarat rectorul UAV Arad, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET