Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


O facultate pentru viitorii dascăli

O facultate pentru viitorii dascăli

 

Facultatea de Științe Umaniste și Sociale pregătește studenții pentru cariera didactică, jurnalism sau administrație publică.

 

        Una dintre cele mai dinamice facultăți ale Universității „Aurel Vlaicu” din Arad este Facultatea de Științe Umaniste.  Aici se derulează un program de masterat unic în țară, cel de teologie publică și, tot aici, zeci de studenți străini învață limba româna.

       Patru specializări de licență (limba și literatura română-limba și literatura engleză, administrație publică, jurnalism și teologie penticostală didactică) cinci de masterat (Limbă și literatură.   Tendințe actuale, Lingvistică aplicată. Perspective moderne în didactică limbii engleze,Teologie publică, Imagine mediatică și comunicare publică), program de școală doctorală în filologie și teologie evanghelică sunt oferetele de studii pentru cei care vor o carieră în învățământ, administrație publică sau jurnalism. De asemenea, în cadrul facultății se organizează cursuri postuniversitare pentru profesori, an pregătitor  de limba română pentru studenții străini sau cursuri de conversie profesională pentru limba și literatura română și limba și literatură engleză. „Aceste cursuri de conversie sunt destinate profesorilor din învățământul preuniversitar care doresc să-și schimbe specializarea. Fiecare curs durează doi ani și, ceea ce trebuie menționat, este că se păstrează gradele didactice obținute de profesor în cariera didactică și în noua specializare”, a explicat decanul facultății, conf.univ.dr. Alina Ionescu.

       „Întrega echipă de la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale este implicată în dezvoltarea ofertei educaționale, precum și în proiecte locale, naționale și internaționale care creează studenților oportunități de a relaționa cu studenți din alte centre universitare, de a colabora cu instituțiile județene, cu reprezentanți ai unor asociații culturale. În spatele performanțelor obținute este multă muncă și implicare din partea celor care fac parte din colectivul acestei facultăți” a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

      În ceea ce privește planurile de viitor, decanul facultății, conf.univ.dr. Alina Ionescu precizează: „Sperăm să putem demara în curând programul de muzică care se adresează, în special, absolvenților de licee vocaționale, precum și un program de master în teologie publică, în limba engleză. Invităm, cu drag, absolvenții de liceu să se înscrie la una dintre specializările facultății noastre”, a punctat conf.univ.dr. Alina Ionescu.

Facultatea de Teologie a UAV, vocație și cultură

Facultatea de Teologie a UAV,  vocație și cultură

            Facultatea de Teologie este una dintre cele 9 facultăți ale Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, continuatoarea unei tradiții de 200 de ani de învățământ teologic în orașul de pe Mureș. O tradiție care obligă generațiile de astăzi să păstreze vie cultura teologică ortodoxă, să ofere comunității echilibrul și reperele morale ale Bisericii. „Aici pregătim, la toate cele trei nivele de studii,  viitorii preoți sau profesori de teologie. Fie că sunt la licență, master sau doctorat, cei care doresc să se perfecționeze pot consulta biblioteca facultății cu peste 15.000 de exemplare, pot cere sprijinul cadrelor didactice a căror pregătire este la cel mai înalt nivel. Deasemenea au șansa de a întâlni personalitățile marcante ale lumii teologice europene în cadrul conferințelor pe care le organizăm la Arad. Fiecare student, indiferent de nivelul de studii, se bucură de atenția și susținerea cadrelor didactice, de sprijinul necondiționat pentru dezvoltarea intelectuală și spirituală” a punctat decanul facultății, preot, prof.univ.dr Cristinel Ioja.

            Facultatea este cunoscută în mediul academic național și european grație seriilor de conferințe și simpozioaneorganizate la Arad, datorită mutiplelor parteneriate cu universități din Europa, precum și datorită publicațiilor care atrag tot mai mulți cercetători în jurul comunității academice teologice din Arad.

            „Ne bucură foarte mult interesul crescut pentru învățământul teologic. Este important de menționat că, pe lângă proaspeții absolvenți de liceu care simt vocația preoției, avem studenți care și-au descoperit-o la maturitate și vin, la noi la universitate, pentru a se împlini din punct de vedere intelectual și spiritual. Deasemenea ne bucură dorința studenților și a cadrelor didactice de a oferi comunității arădene din bogăția culturală și națională a ortodoxiei române” a precizat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

            În ceea ce privește șansa de a găsi un loc de muncă la finalizarea studiilor, aceasta este destul de mare, dat fiind că la nivelul județului Arad sunt încă parohii vancate iar numărul acestora ar putea să crească, la fel ca și posturile de profesori în cadrul învățământului de stat.

 

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

          

        Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad oferă elevilor de clasa a XII-a șansa de a se pregăti suplimentar la matematică și limba și literatura română cu profesorii universității de stat.

Cei care doresc să participe sunt așteptați în Complexul M al universității, situat în Micălaca, zona 300, strada Elena Drăgoi, nr.2-4,  începând cu luna aprilie, conform următorului program: pregătirea pentru limba română va avea loc  în fiecare vineri între orele 14-16 și sâmbătă între orele 9-11 iar pentru matematică, în fiecare miercuri între orele 18-20 și sâmbăta între orele 11-13.

„Profesorii de la universitatea noastră au decis să vină în sprijinul elevilor de liceu pentru a-i ajuta la unul din cele mai importante examene, bacalaureatul. Susțin această inițiativă pentru că, în opinia mea, o instituție de învățământ superior, trebuie să fie un furnizor de educație. Mă bucur că putem  oferi, în mod gratuit,  acest ajutor absolvenților de clasa a XII-a și îi așteptăm la pregătire, la universitatea noastră”,a punctat rectorul UAV,prof.univ.dr. Ramona Lile.

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de încredere

      

Universitatea   „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de încredere

      

              Veste bună pentru mediul academic al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a prezentat raportul evaluării instituționale pentru universitatea de stat din Arad. ARACIS este o instituție publică autonomă, de interes național care are misiunea de a  efectua evaluarea externă a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare de programe de studii specifice învățământului superior

            Calificativul acordat Universității „Aurel Vlaicu” este cel de ÎNCREDERE, calificativ anunțat ieri în cadrul unei conferințe de presă, organizată în prezența conducerii UAV.

             „Un calificativ așteptat de comunitatea academică care reprezintă rezultatul muncii întregului colectiv al UAV. Vreau să mulțumesc colegilor mei din conducerea universității, personalului administrativ, Ligii Studenților, comunității Alumni, colegilor mei din secretariatele facultăților, tuturor celor care prin munca lor, prin seriozitate au ridicat instituția noastră la standardele solicitate de ARACIS. Este un calificativ important care ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, că aici, la Arad se face un învățământ de calitate ” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

            Evaluarea instituțională a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, atunci când o comisie ARACIS a fost prezentă la universitatea arădeană de stat.

Selecţie ERASMUS+

Selecţie ERASMUS+

    Vrei să studiezi în străinătate, ca student Erasmus+, în anul universitar 2019 – 2020?

    Fă primul pas şi înscrie-te la selecție!

    Campania pentru selectarea viitorilor studenți Erasmus+ ai UAV se va desfășura în perioada 25 martie – 22 aprilie 2019, astfel:

  •   între 25 martie – 12 aprilie: depunerea dosarelor (la secretariatele facultăților)        
  •   între 15-17 aprilie: evaluarea studenţilor-candidaţi, prin interviu, la fiecare facultate în parte
  •   22 aprilie: afișarea rezultatelor

    Pregătește-ți documentele (se găsesc publicate la secțiunea Erasmus) și depune-ți dosarul!

Erasmus+ schimbă vieți, deschide minți!

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET