Mobilităţi de studiu

Programul Erasmus+ permite studenților din Universitatea Aurel Vlaicu din Arad să efectueze mobilități de studiu la universitățile partenere dintr-o altă țară din Uniunea Europeană.

Obiectivele mobilităților de studiu din cadrul programului Erasmus+ sunt următoarele:

  • Să ofere studenţilor posibilitatea de a descoperi avantajele unei experienţe de studiu în alte ţări europene din punct de vedere educaţional, lingvistic şi cultural;
  • Să contribuie la dezvoltarea de resurse umane formate din tineri calificaţi, deschişi şi cu experienţă internaţională ca viitori profesionişti.

Studenții pot beneficia de o perioadă maximă de 12 luni de mobilitate Erasmus+ pe fiecare ciclu academic (licență, masterat, doctorat). Este recomandabil să se realizeze mobilități de câte un semestru.

Mobilitățile de studiu pentru studenți se realizează în baza unui acord bilateral încheiat între UAV și universitatea parteneră. Lista completă a acordurilor o poți găsi mai jos, la „Universități partenere”.
Îți recomandăm să vizitezi site-ul universităţii care te interesează, astfel poți afla mai multe informaţii despre programele de studiu disponibile, dar şi despre aspecte practice legate de viaţa în orasul respectiv, costuri de subzistenţă etc.

Selecție Erasmus+ 2019-2020