Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


UAV partener al Centrului Nato de educație și instruire

Universitatea “ Aurel Vlaicu” din Arad a semnat  recent un acord de colaborare cu Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA) – Centrul NATO de educație și informare- în prezenta  prof,univ.dr Florin Eduard Grosaru, directorul departamentului si al prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Colaborarea academica între cele două instituții  deschide calea unor noi parteneriate în activități didactice, cercetare științifică precum și organizarea în comun a unor  conferințe, sesiuni, simpozioane etc. Deasemenea în cadrul discuțiilor  între reprezentanții celor doi parteneri a fost  menționată posibilitatea publicării în comun a unor cărți, reviste și materiale documentare, precum și accesul reciproc la fondul de carte din bibliotecile universitare proprii.

„Este un protocol care ne onorează și sunt convinsă că va deschide noi oportunități pentru corpul academic al UAV. Cooperarea   cu Centrul Nato de informare și consiliere  oferă noi perspective de cercetare , deschide calea unor schimburi de experiență între cadrele didactice și cu siguranță va determina o creștere a vizibilității UAV în spațiul public. Cu siguranță manifestările generate în urma acestui acord vor fi nu doar  în beneficiul celor doi parteneri ci și al comunității locale care va avea șansa de a participa la dezbateri și conferințe pe teme de interes general  ” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.Ramona Lile: „Vrem să sprijinim comunitatea românească din Ungaria”

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Centrul de Documentare și Informare al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU) au stabilit un nou acord menit să ajute la păstrarea tradițiilor și obiceiurile românești în comunitățile de români  din țara vecină.

„Este un acord cadru care ne permite să derulăm proiecte împreună menite să ajute la dezvoltarea comunităților românești din Ungaria. Este foarte important ca specificul nostru național să se păstreze în aceste comunități, să fie transmis mai departe din generație în generație. Sunt convinsă că prin activitățile culturale și civice pe care le vom derula împreună cu partenerul nostru vom contribui la păstrarea acestui spirit românesc dincolo de graniță” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

 „Ne propunem ca acțiunile noastre să susțină cultura românească și să poată crea punți de legătură între comunitatea românească din Ungaria și cea din România. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad are capacitatea de a susține aceste demersuri, are expertiza necesară pentru a dezvolta aceste relații. Întotdeauna universitatea arădeană de stat a fost un partener de încredere al comunității românești din Ungaria” a precizat directorul Centrului de Documentare și Informare al AȚRU,  Mariana Negreu Vetro.

Academicianul Florin Gheorghe Filip omagiat la UAV

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a găzduit zilele acestea  Simpozionul Științific Omagial „Academicianul Florin Gheorghe Filip la 70 de ani”. Un simpozion dedicat personalității reputatului academician român născut la București în 1947. Doctor în automatică, vicepreședinte timp de 10 ani  al Academiei Române, distinsul profesor ocupă în prezent funcția de preşedinte al Secţiei de Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei a Academiei Române și pe cea de Director al Bibliotecii Academiei Române.

Simpozionul de la Arad a fost un omagiu adus personalității academicianului român, alocuțiunile celor prezenți subliniind aspecte importante din activitatea științifică și managerială a domnului academician F.G. Filip. O atenție deosebită a fost acordată lucrărilor publicate de către distinsul academician,  două din cele mai importante lucrări fiind prezentate pe larg de către locutori, profesori universitari din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Prezent la eveniment academicianul român a susținut conferința„ Sisteme suport pentru decizii”.

În cadrul lucrărilor simpozionului au fost prezentate deasemenea proiectele științifice derulate în cadrul UAV, NanoArt-BioCell, unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare desfășurate în cadrul universității arădene de stat. Au susținut alocuțiuni prof.univ.dr Ramona Lile, prof.univ.dr Valeriu Beliu, prof.univ.dr Ioan Dzițac, prof.univ.dr Valentina Bălaș, prof.univ.dr. Mariana Nagy.

„Prezența distinsului oaspete la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad ne-a onorat și ne-a oferit prilejul de a aduce un omagiu personalității academicianului român și în același timp de a pune în valoare activitatea științifică desfășurată în cadrul universității noastre. A fost un simpozion dedicat cercetării științifice”,   a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

 

Coaliția pentru Modernizarea României s-a lansat la Arad

Arad. Coaliția Națională pentru Modernizarea României s-a lansat ieri în Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu” în prezența președintelui CNMR, Alexandru Cumpănașu și a vicepreședintelui coaliției,  Raluca Bârsan. Alexandru Cumpănașu, a subliniat importanța acestei coaliții pentru societatea românească. „Aceasta coaliție este una din cele mai reprezentative coaliții la nivelul societății civile. Peste 2 milioane de români sunt reprezentați prin asociațiile, consorțiile, organizațiile care fac parte, în calitate de membru, din această coaliție. Suntem o forță de care țin cont politicienii, o forță care se implică fie că este vorba despre probleme de educație, economice, sociale, politică externă sau internă” a punctat președintele coaliției.

La eveniment au participat consilier Lucian Cosma din partea instituției Prefecturii, vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, conf.univ.dr. Andrei Anghelina, directori ai școlilor arădene dar și directori de instituții deconcentrate, precum și președintele filialei din Timișoara a coaliției, prof.univ.dr Ciprian Preda.

De ce și la Arad? Pentru că, susțin reprezentanții coaliției, este nevoie de o implicare puternică și în teritoriu, pentru că există probleme specifice în plan local care trebuie tratate în mod specific. Președintele filialei arădene este avocat Codruța Palcu. „Am decis că este momentul în care trebuie să mă implic pentru a schimba ceva în societatea românească. Suntem foarte mulți specialiști în domeniile noastre de interes care putem să folosim expertiza noastră în a găsi soluții viabile pentru problemele pe care România le are în acest moment” a declarat Codruța Palcu.

De ce la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Pentru că universitatea face parte,  alături de celelalte universități din țară, din această coaliție și pentru că, sublinia rectorul UAV, prof.univ.dr.Ramona Lile „Universitatea noastră sprijină și va sprijini mereu orice demers care contribuie la modernizarea și dezvoltarea României. Este menirea oricărei instituții de învățămînt superior să fie alături de cei care pun umărul pentru dezvoltarea societății românești, de cei care prin demersurile lor susțin modernizarea statului român” .

Provocarea televiziunii la UAV

Studențiii Universității „Aurel Vlaicu” din Arad care dores c să trăiască experiența  televiziunii o pot face chiar la  studioul creat special pentru ei în cadrul UAV. Fie că sunt studenți ai Facultății de Jurnalistică sau ai altor facultăți, șansa de a învăța secretele muncii într-un studio TV aparține tuturor.  Prezentatori de știri, reporteri, realizatori de emisiuni, designeri/ video editori, operatori imagine sau producători TV sunt cariere deschise oricărui student.  Va fi o experiență frumoasă alături de profesioniști arădeni în munca de televiziune care îi va ajuta pe cei cooptați în echipă  să-și descopere talentul și să-și găsească locul într-o echipă de televiziune.

Cei care vor să încerce această experiență sunt așteptați la castigul TV organizat în data de 7 februarie, orele 15.00, în Complexul M, parter, sala de protocol. „Lansăm această invitație studenților noștri, indiferent de specialitatea pe care o urmează. Vrem să oferim oricărui student șansa de a-și testa talentul sau creativitatea și în acealași timp  să oferim oportunitatea de a se specializa într-un domeniu poate nou pentru ei, dar care cu siguranță le poate deschide noi perspective în viitor” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET