Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Conferința „Antropologie și management”

UAV vă invită la Conferința „Antropologie și management” care se va desfășura la Arad, la sediul UAV, Complex M, în perioada 18-19 octombrie.

Cupa UAV la a IV-a ediție

            Anul acesta, la cea de a IV-a ediție a Cupei UAV, organizatorii propun iubitorilor de sport din școlile arădene două competiții: atletism și fotbal în sală. Organizatorii, Asociația Activi și Mai Puternici Împreună și Asociația Proactivi pentru Viitor, în parteneriat cu UAV, Inspectoratul Școlar , AJF îi invită pe elevii de gimnaziu să se înscrie la cele două secțiuni.

Competiția de fotbal va avea loc în Sala de Sport a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  în data de 19 octombrie iar cea de atletism pe Stadionul Gloria, în data de 17 octombrie.

„Este un eveniment dedicat elevilor de gimnaziu din școlile din municipiu și județ. An de an numărul participanților este tot mai mare, ceea ce ne dă încredere și ne confirmă pasiunea pentru sport a tinerilor din Arad” a declarat prof.Mircea Crișan, organizator. În ceea ce privește secțiunea dedicată atletismului, aceasta va fi supervizată de către președintele Asociației Proactivi, cunoscutul  atlet Sorin Mîneran.

„Implicarea universității  Aurel Vlaicu, prin Facultatea de Educației Fizică și Sport,  în această competiție ne onorează și confirmă preocuparea noastră pentru implicarea tinerilor în activități sportive. Susținem atât sportul de performanță cât și cel de agrement și ne bucură interesul pe care elevii din școlile arădene l-au manifestat față de această competiție” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 la Geneva

Rectorul Universităţii   „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat  la  Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 la Geneva, care a avut loc în perioada11.09.2018 - 14.09.2018.

Universităţile din România participante s-au reunit sub pavilionului naţional, "Study in România", organizat de către Consiliul Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, UEFISCDI şi Agenţiei Naţionale ERASMUS+ rolul acestuia fiind asigurarea creşterii vizibilităţii universităţilor şi a ofertei educaţionale a învăţământului superior românesc.

UAV prezentă la conferințele Agromalim

Cel mai mare târg de profil din zona de vest se desfășoară în aceste zile la Arad. Producători agricoli din țară și străinătate sunt prezenți la Expo Arad pentru a-și prezenta produsele, pentru a afla noutățile din domeniu.
Un subiect de interes pentru producători a fost modalitatea de atestare a produselor tradiționale. Conferința a reunit specialiști din partea celor patru Gal-urilor din județul Arad, ai Universității Aurel Vlaicu din Arad, ai MADR, AFIR etc. Au fost prezenți Nica Ionuț, șef serviciu direcția generală politici în industria alimentară în cadrul MADR, Bercaru Corneliu, din partea CERTIND, Radița Călin reprezentantul AFIR Zona de Vest Timișoara, Petran Marinela, vicepreședinte FNGAL și Anca Dicu, șef lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV "Universitatea noastră are o strânsă legătură cu mediul economic și încercăm să venim în sprijinul agenților economici locali. Această conferință aduce laolaltă producătorii, autoritățile locale și mediul academic care poate oferi expertiza necesară. Este o bucurie pentru noi să fim prezenți aici, să contribuim la politicilor de promovare a produselor tradiționale" a declarat Anca Dicu.

Ramona Lile „Universitatea Aurel Vlaicu susține elitele sportului românesc”

 Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a devenit partener oficial al competiţiei internaţionale de ultra atletism S24H. Competiţia începe la mijlocul săptămânii viitoare și vor lua startul cei mai buni sportivi de anduranţă, atât din România cât şi din străinătate. Se aleargă în curse de 6, 12, 24, 48 respectiv 72 de ore. În cadrul competiţiei se desfăşoară şi Campionatul Naţional de Ultra altletism. La linia startului şi-au anunţat prezenta 160 de sportivi.  Universitatea Aurel Vlaicu este prima instituţie din Arad care devine partener al acestui eveniment important. „Suntem alături de elitele sportului românesc. Ştim că performanţa se obţine cu mult efort iar sportivii care iau parte la acest gen de evenimente au nevoie de susţinere şi implicare din partea tuturor. Universitatea noastră are o facultate de sport, care se implică mult în promovarea activităţilor sportive iar un astfel de eveniment trebuie susţinut cum se cuvine” a declarat rectorul UAV Arad, prof.univ.dr.Ramona Lile.

Organizatorii concursului S24H, Asociaţia Club Sportiv Super Sports Club susţin că astfel de evenimente au rolul de a creşte nivelul competiţional din România. „ Ma bucur că oficializăm şi la nivel instituţional colaborarea dintre Arad şi Timisoara. Ca organizatori am primit sprijin din partea echipei de la Arad încă din anul 2016 punând foarte mult suflet şi responsabilitate în toate activităţile. Consider că S24 H este un eveniment de familie pentru toţi iubitorii atletismului românesc iar prin acest gen de contribuţii evenimentul devine tot mai reuşit de la an la an” declară organizatorul evenimentului, Diana Amza.

Susţinerea unui eveniment de acest calibru nu este întâmplătoare. Asta cu atât mai mult cu cât, Mara Guler, legitimată la CS Universitatea Arad deţine recordul naţional de alergare cu 212 kilometri alergaţi în 24 de ore, fiind cea mai buna alergătoare de anduranţă din istoria Românei.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET