Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Ramona Lile: „Se plătesc diferenţele salariale la UAV în baza Legii 85/2016”

Conducerea Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad anunţă începerea plăţii diferenţelor salariale în baza Legii 85/2016 (privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011) pentru foştii şi actualii angajaţi ai universităţii arădene de stat. Pentru a putea beneficia de prevederile legii şi a intra în posesia sumelor restante, foştii angajaţi şi urmaşii celor decedaţi care au lucrat în perioada octombrie 2008-mai 2011 la UAV trebuie să se prezinte, cu cartea de identitate/buletinul,  la Serviciul Resurse Umane-Salarizare al UAV pentru a completa cererea pentru acordarea diferenţelor salariale. De menţionat că foştii angajaţi (pensionari, demisionari sau urmaşii celor decedaţi) primesc într-o singură tranşă, conform legii,  întreaga sumă datorată.  Pentru cazurile în care beneficiarii legii sunt decedaţi, se pot prezenta urmaşii acestora cu certificatul de moştenitor pentru a putea intra în posesia banilor.

„Sunt drepturi salariale conferite de lege de care toţi cei care au fost sau cei care sunt încă angajaţi ai UAV vor beneficia în perioada următoare. Îi invităm pe cei care îndeplinesc condiţiile,  să se prezinte la universitate pentru a putea intra în posesia diferenţelor salariale” a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

 

Cursuri postuniversitare la UAV

Facultatea de Ştiinte ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială propune în acest an celor interesaţi două cursuri postuniversitare: managementul educaţional (valabil pentru obţinerea calităţii de expert în managementul educaţie) şi cel de psihopedagogie specială şi educaţie integrată, ambele aprobate de Ministerul Educaţiei.

Înscrierile se pot face în perioada 17.10 2016-1.11. 2016 la secretariatul facultăţii (etaj II) din Complexul M (Micălaca, zona 300), strada Elena Drăgoi nr-2-4. Pentru fiecare curs, a câte 600 de ore, sunt alocate 60 de credite profesionale. Costul fiecărui curs este de 1.800 lei cu posibilitatea plăţii în rate.

Acte necesare pentru înscriere: copie buletin, copie diplomă de licenţă, copie diplomă de bacalaureat, copie certificat de naştere şi căsătorie (dacă este cazul) şi cerere de înscriere (se completează la secretariatul facultăţii în momentul înscrierii). Candidaţii trebuie să prezinte şi originalele actelor depuse în copie. Nu se percepe taxă de înscriere.

Cursurile vor începe în data de 5 noiembrie, orele 16.00, în Complexul M, etaj II, sala 223. Informaţii suplimentare  la telefon: 0257-219.555, între orele 12.00-15.00.

UAV Arad, reprezentată la Şcoala de vară de la Suceava

Două studente ale Facultăţii de Ştiinţe Economice au fost prezente la cea de a VIII-a ediţie a „Bucovina Summer School of european integration”. Un eveniment organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Economie şi Administraţie Publică la care au participat 40 studenţi desemnaţi de facultăţile membre ale Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România, dar și lectori/speakeri, personalități recunoscute ale mediului economic și academic. De la Arad au participat Ciobotaru Nicoleta, anul I, programul de studiu Contabilitate şi Informatică de gestiune şi Naroi Oana, anul II, domeniul Administrarea Afacerilor.

„Ne bucură prezenţa celor două studente la şcoala de vară de la Suceava alături de alţi studenţi ai Facultăţilor de Ştiinţe Economice din ţară. Este foarte important să sprijinim implicarea studenţilor noştri în  evenimente organizate la nivel naţional, să le oferim şansa de a interacţiona cu mediul universitar din alte oraşe, de a se implica în proiecte. Vreau să le felicit pe cele două tinere pentru modul în care s-au prezentat şi au reprezentat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Corul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, locul I pe Mitropolie

În luna octombrie, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Iosefin, s-a desfășurat etapa mitropolitană a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul”. Concursul, ajuns la a IX-a ediție, a reunit corurile universitare din eparhiile sufragane Mitropoliei Banatului. Formațiile concurente au fost: Corul Universității de Vest, dirijat de Diac. Lect. Univ. Dr. Ionuț Alexandru Ardereanu (Arhiepiscopia Timișoarei), Corul Universității „Aurel Vlaicu”, condus de Arhid. Asist. Univ. drd. Tiberiu Ardelean (Arhiepiscopia Aradului) și Corul Universității „Eftimie Murgu”, dirijat de Pr. Prof. Gheorghe Tistu (Episcopia Caransebeșului).

Cele trei formații corale au avut de interpretat o piesă religioasă ortodoxă din repertoriul românesc, o piesă religioasă din repertoriul international și o piesă românească de inspirație folclorică. În urma deliberărilor, a fost desemnat câştigător Corul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Acesta va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa naţională a concursului, ce va avea loc la Bucureşti, în data de 27 octombrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

Comisia de jurizare a fost alcătuită din următorii profesori de specialitate: Conf. dr. Ciprian Para, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, prof. Elena Gaja (Brașov) și Diac. Prof. dr. Melene Gheorghe, de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș.

Corul bărbătesc al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad este constituit, pe de-o parte, din membri ai Corului bărbătesc „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, iar, pe de altă parte, din studenți ai altor facultăți din cadrul universității. Corul promovează cântările liturgice ale cunoscuților compozitori Nicolae Lungu, Ion Vidu, reducții de Gavriil Muzicescu, Gheorghe Danga, Trifon Lugojan, dar și piese corale de factură folclorică. Corala bărbătească arădeană a obținut premiul I la următoarele concursuri: Festivalul – Concurs prepascal de Muzică Corală Sacră „Lumină lină”, Deva, 20 aprilie 2013; Concursul Coral Internațional de Muzică Bisericească „Să slăvim pe Dumnezeu”, Ediția a XII-a, Grodno – Belarus, 27 februarie – 2 martie 2013; Concursul de Muzică Corală Sacră „Cu noi este Dumnezeu”, Orăștie, 12 decembrie 2015.

Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” este organizat de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române


Au început cursurile gratuite de limba chineză la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad invită arădenii la o nouă sesiune de cursuri de învăţare a limbii chineze. În fiecare zi a săptămânii cei care doresc să înveţe această limbă, să cunoască mai multe despre cultura şi civilizaţia chineză sunt aşteptaţi la întâlnirea cu Wang Yihua, lectorul chinez, venit la Arad pentru a-i învăţa pe cei care doresc să o înveţe.

„Ne bucurăm că şi anul acesta, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, oferă celor care doresc şansa să înveţe gratuit limba chineză. Lectorul chinez, Wang Yihua, va fi prezent la UAV în fiecare zi a săptămânii pentru a susţine aceste cursuri. Anul acesta vom organiza şi un curs special pentru copiii care vor să se familiarizeze cu limba chineză. Vă aşteptăm cu drag la noi la universitate” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Toate cursurile, cu predare în limba engleză, se organizează la sala 13 (parter) din clădirea Rectoratului UAV, Bd. Revoluţiei nr.77. Pentru începători, cursurile se desfăşoară în fiecare luni, între orele 18.00-20.00. Copiii între 6 şi 12 ani sunt aşteptaţi în fiecare marţi între orele 17.00-18.00, miercuri între orele 16.30-18.30 sunt invitaţi cei care deja cunosc limba chineză la nivel mediu, iar joi de la orele 17.30 şi vineri de la orele 16.30 sunt aşteptaţi să se perfecţioneze cei care au început încă din anii trecuţi să studieze limba chineză. Este recomandat ca cei care vin la cursuri să cunoască limba engleză.
Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET