Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Parada absolventilor-editia I Promotia Centenar

            Absolventii din cadrul  celor nouă facultăți din cadrul UAV, „absolvenții Centenarului”, au participat la defilarea organizată în premieră de Universitatea AUREL VLAICU din Arad.

            „Suntem într-un an special, anul Centenarului în care spiritul Marii Uniri, cel al unității, al forței, al demnității naționale ne inspiră și ne motivează. Universitatea Aurel Vlaicu este universitatea arădenilor, a orașului care a marcat istoria acestui popor. Împreună suntem forța pe care trebuie să o folosim pentru bunăstarea și promovarea Aradului. Suntem aici școala, armata și biserica, cei trei piloni ai societății românești care au fost întotdeauna alături de popor. Sunt convinsă că vom reuși să creștem acest oraș și această țară, să oferim acestor tineri un viitor bun în România” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.


UAV pe primul loc în competiții studențești

La finele lunii aprilie, sub coordonarea Ligii Studenților din Universitatea ”Constantin Brâncuși” au avut loc Zilele Cercetării Științifice Studențești, Ediția a XI-a. Două studente ale Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, sub coordonarea lect. univ. dr. Bogdan Cosmin Gomoi au participat la secțiunea Contabilitate și Informatică Economică. Nicoleta Ciobotaru și Roberta Petra Meszaros studente arădene în anul III la programul de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune  din cadrul Facultății de Științe Economice au susținut fiecare câte o lucrare, ”Convergență și divergență privind utilitatea informației contabile din raportările financiare”, respectiv ”Inflația și credibilitatea informației contabile”,  pentru care au fost premiate cu primul loc. Sesiunea de susțineri s-a încheiat cu un dineu festiv și o vizită a orașului lui Brâncuși.

„Este o bucurie pentru noi să putem să ne felicităm studenții pentru rezultatele obținute în cadrul unor competiții studențești. Aceste locuri I ne confirma ca aici, la UAV., se poate face performanță, că avem cadre didactice bine pregătite care pot genera rezultate de excepție” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
Sesiune de comunicări științifice la UAV

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești - Ediţia a XVI-a, a Facultății de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad va avea loc în perioada 10 – 12 mai la UAV.Vor participa cu lucrări studenți de la licență, master și doctorat din mai multe centre universitare din țară.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Nationale, Centrul de Consultanță și Cooperare Rurală Euro-regională (CC&EU), Societatea de Chimie din România, Parcul Natural Lunca Mureşului, Liga Studenților din UAV, Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea din Petroşani, Institutul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Știinţe Tehnice şi Naturale a Universitaţii „Aurel Vlaicu”.

Despre leadershipul apreciativ la UAV

Universitatea ,,Aurel Vlaicu’’ Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență socială organizează în data de 18 aprilie începând cu ora 14:00 prelegerea ,,Managementul schimbării” și workshopul ,,Leadershipul apreciativ”, lector profesor Bob Van de Putte, profesor invitat al Universității Antwerp, director general al ,,Nursing home O.L. Vrow van de Kempen – Ravels”. Evenimentul va avea loc în Complexul M al UAV, sala de conferințe etaj I și se adresează studenților, cadrelor didactice universitare și preuniversitare, temele abordate fiind de actualitate  iar prezentarea lor însumând experiența și profesionalismul lectorului.

Eveniment de marcă la UAV Profesorul Ștefan Bratosin, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Comunitatea academică a Universității ,,Aurel Vlaicu” Arad a găzduit, miercuri,  evenimentul a cărui menire a fost  omagierea valorii și prestigiului ştiinţific și academic al domnului Profesor  Ștefan Bratosin  de la Universitatea  ,,Paul Valèry” din Montpellier (Franța) căruia i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al universității arădene de stat. „Este un privilegiu pentru noi să decernăm astăzi, prestigiosul titlul distinsului profesor Ștefan Bratosin.  Prin cercetările sale, domnia sa a dezvoltat o direcție de cercetare foarte actuală în științele comunicării, creând un spațiu de dialog între media și religie și deschizând, în același timp,  oportunitatea unor cercetări interdisciplinare pe domenii conexe precum comunicarea organizațională, audiovizual, dialogul social. Comunitatea academică din UAV este onorată  să îl primească în rândurile ei și sunt convinsă că împreună vom reuși să dezvoltăm noi direcții de cercetare, de colaborare cu universități din Europa” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

La rândul său, profesorul Bratosin a declarat că este onorat de conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și a dezvăluit că deja există proiecte comune cu universitatea de stat din Arad care se vor derula în viitorul apropiat. În discursul său a vorbit în fața auditoriului despre „Spațiul public mediatic, putere și cunoaștere”.

 Profesorul  Univ. Dr.  Ștefan Bratosin este doctor în Științele informării și comunicării (SIC) al Universității ,,Charles de Gaule” Lille 3 și doctor în Teologie al Universității Aix en Provence, conducător de doctorat în Științele informării și comunicării, profesor universitar doctor Clasa excepțională la Universitatea ,,Paul Valéry” din Montpellier.

În Laudatio rostit de către prof.univ.dr.habil.Lavinia Betea, directorul Institutului European ,,Serge Moscovici” al Universității ,,Aurel Vlaicu” Arad a fost punctată cariera didactică, munca de cercetare inovativă, parcursul profesional al distinsului invitat, toate aceste repere justificând cu prisosință acordarea înaltei distincții.

 

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET