Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


31 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  prin Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  a desfăşurat un colocviu cu tema ,,Biserica și școala în viața și scrierile Sfinților Trei Ierarhi”


Acţiune umanitară la UAV

20 ianuarie 2018

Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o acţiune umanitară împreună cu studenţii.


Sfântul Maxim Mărturisitorul prăznuit de profesorii şi studenţii Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad

21 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  l-au prăznuit pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, unul dintre ocrotitorii spirituali ai Paraclisului din curtea facultății.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prezentă la Campionatul Naţional  Universitar de Atletism – Sală, la Bacău

26 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentată de 2 studenţi din anul I de studii universitare de licenţă, în perioada 26-28 ianuarie 2018, au participat la Bacău, la Campionatul Naţional Universitar de Atletism Sală, organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău,


31 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  prin Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  a desfăşurat un colocviu cu tema ,,Biserica și școala în viața și scrierile Sfinților Trei Ierarhi”


UAV: Dialog structurat cu TINErii

7 februarie 2018

Dialog structurat cu TINErii, a fost un eveniment activ, desfășurat miercuri, 7 februarie, la sediul Rectoratului UAV, intre studentii Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad! Organizat la nivel national de Uniunea Studentilor din România, Forumul Tinerilor din Romania, iar la nivel local de Liga Studentilor din Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad.


Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României, Liviu Beşleagă a vizitat Universitatea” Aurel Vlaicu” din Arad

9  februarie 2018

Liviu Beşleagă, Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.Aradul fiind un  puternic centru economic, cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată,  are o mare capacitate de absorbţie a forţei de muncă.


International Workshop on Facilitating Nonviolent Online Behavior

9  februarie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu partenerii Universitatea Uludag din Turcia, asociatia A.C.S.E.S.O. din Gran Canaria și Centrul neuropsihiatric CNP St. Martin din Belgia, au organizat Workshop-ul International Facilitating Nonviolent Online Behavior.


O nouă acţiune umanitară la UAV

9  februarie 2018
Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o nouă acţiune umanitară împreună cu studenţii.

UAV: STUDENT LOVE ON ICE

14  februarie 2018

Cu prilejul ZILEI ÎNDRĂGOSTIȚILOR Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu a organizat o seară de duminică electrizantă pe patinoar


Workshop Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol

14  februarie 2018
Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, au organizat Workshop-ul Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol

Săptămâna duhovnicească a studenţilor teologi şi a dascălilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad

20  februarie 2018

Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu a participat  la slujba Canonului celui Mare de la capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.


Peste 300 de judoka la Naţionalele U18 din sala UAV. Un titlu naţional şi un bronz, în palmaresul Aradului!

26  februarie 2018

La finala Campionatului Naţional de judo U18, ce a avut loc la Arad, au fost prezenţi 322 de sportivi de la 56 cluburi din tara. Aradul a avut în concurs sportivi de la CSŞ Gloria, CSM, CSUAV, Pecica, Ghioroc, Zerind şi Nădlac. Titlu naţional l-a cucerit David Nagy, la categoria +90kg. Medalia de bronz i-a revenit Carlei Dragomir, la categoria 40 kg. De asemenea locul 5 l-au ocupat Roxana Iosub, Cristian Brînda şi Larisa Halic, în timp ce Davod Turc şi Radu Stana s-au clasat pe poziţia a VI-a. 


Erasmus+ Open Doors” la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

8 martie 2018

“ Erasmus+ Open Doors” Promovează programul Erasmus+  în rândul studenţilor universităţii.


Bursa locurilor de muncă la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

16 martie 2018

Evenimentul  a avut loc în data de 16 martie la parterul Complexului M cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad.


Multipla campioană Gabriela Szabo prezentă în cadrul Bursei Locurilor de Muncă 

16 martie 2018

Gabriela Szabo este o sportivă emblematică din istoria atletismului românesc.  Ea a vorbit  studenților, în cadrul unei conferințe, despre ce înseamnă munca și determinarea. „Este o onoare pentru noi să ne fie alături o mare personalitate a sportului mondial. Gabriela Szabo este un exemplu pentru mulți români și a demonstrat că doar prin muncă, efort și sacrificii poți să reușești în viață” a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile.


Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad organizează Academia de Training pentru Elevi

Primul training din cadrul proiectului național Academia de Training pentru Elevi s-a desfăşurat la Arad, prin Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”.


Turneu de şah - ediţia a I-a la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport 

martie 2018

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul   Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, a organizat Turneul de şah, ediţia a I-a - “Cupa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - 2018“.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  prezentă la Campionatul Naţional de Înot

21 -25 martie 2018

În perioada 21-25 martie 2018, a avut loc la Bacău, Campionatul Naţional de înot – seniori, tineret, juniori, organizat de  Federatia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.


Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

19 -26 martie 2018

În cadrul FSEPAS, în săptămâna 19-26 martie 2018, se desfășoară Zilele Asistenței Sociale.


Conferința  ASCOR  Arad

20 martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească” în cadrul ASCOR, Asociaţia  Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Arad.


Biblioteca Vie, Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

16 martie 2018

Facultatea de Știinte ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul UAV în parteneriat cu AsProAs, Asociația Oaza, Cabinet Individual de Asistență Socială Andres Laura, Asociația pentru Educație Proactivă și Colegiul National al Asistenților Sociali prin sucursala sa din Arad a  organizat acest eveniment, un elogiu adus profesiei de asistent social.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat Workshop  Depăşeşte-ţi limitele -  abordare exhaustivă prin trail running

16 martie 2018

În data de 28 martie 2018 a avut loc un Workshop interactiv referitor la voinţă, limite, capacitate fizică, viaţă sănătoasă şi sport. Protagonistul workshop-lui a fost domnul Lucian Dincea, participant, în perioada 2014-2017, la 10 ultaramaratoane. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de persoane, cadre didactice şi studenţi.


16 martie 2018

In data de 28.03.2018 s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  distinsului Profesor Univ. Dr. Ștefan Bratosin, doctor în Științele Informării și Comunicării (SIC) al Universității ,,Charles de Gaule” Lille 3 și doctor în Teologie al Universității Aix en Provence, conducător de doctorat în Științele Informării și Comunicării, profesor universitar doctor Clasa excepțională la Universitatea ,,Paul Valéry” din Montpellier.


Workshop la Facultatea de Inginerie /Noutăți și tendințe în industria textilă

16 martie 2018

Facultatea de Inginerie   în cadrul acestui workshop și acțiunilor programate în ”Săptămâna altfel”, elevii claselor a XI-a și a XII-a însoțiți de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”FranciscNeuman” Arad au vizitat laboratoarele didactice și de cercetare din cadrul Departamentului Automatica, Inginerie Industrială, Textile și Transporturi al Facultății de Inginerie.


Absolvenţii   cursului  Administrator Structuri Sportive - prima serie, felicitaţi într-un cadru festiv

 martie 2018

Primii 28 de absolvenți ai cursului de specializare „administrator structuri sportive” au primit diplomele din partea FRF, în cadrul unui eveniment special organizat la sediul Rectoratului de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. La ceremonie a participat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de oficiali din cadrul Asociației Județene de Fotbal Arad. Este primul curs de acest gen organizat de UAV Arad în parteneriat cu FRF la care au participat cursanți din București, Târgu Jiu, Timișoara, Buzău și Arad.


Sesiunea de Comunicări  Ştiinţifice a Studenţilor „Economia - Prezent şi Viitor”, Ediţia a XIX-a, 2018

29 martie 2018

Facultatea de Ştiinţe Economice    a organizat  în sala Senatului, în data de 29.03.2018 , începând cu orele 09:00, fiind organizat de către Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetări în Marketing și Centrul de Cercetări și Consultanță în Economie.


Conferința Internațională „Aspecte teoretico-praxilogice în evaluarea și intervenția psihoeducațională”  Ediția a VII-a

30 martie 2018

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Asociația Alianța pentru Copii Arad a organizat în 30 martie 2018 Conferința Internațională Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea și intervenția psihopedagogică, având ca parteneri principali – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic Arad.


30 martie 2018

În data de 30.03.2018 a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAV, Excelenței Sale,  Ministrul de Externe al României, prof. univ. dr.Teodor Meleșcanu


Deschiderea olimpiadei naționale de limbi clasice la UAV

3 aprilie 2018

Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc în sala festivă a Universității „Aurel Vlaicu” Arad (complex M), în cadrul căreia au fost invitați, alături de doamna conf. univ. dr. Mina-Maria RUSU - București, prof. univ. dr. Dan NEGRESCU - Timișoara și conf. univ. dr. Theodor GEORGESCU - Bucuresti.


UAV:  Premierea câștigătorilor la etapa națională a Olimpiadei  de Limbi Clasice

5 aprilie 2018

În sala festivă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, participanții la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice - Arad, 2018, au asistat la festivitatea de premiere.Cele 122 de premii au fost răsplata bine meritată pentru munca şi implicarea depusă.


Ambasadorul  Italiei  în  vizită la  UAV  Arad

11 aprilie 2018

Ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa, Marco Giungi împreună cu o importantă delegație din care au făcut parte oameni de afaceri, directori de instituții a vizitat ieri Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.


Ambasadorul  Republicii  Populare  Chineze,  Doctor Honoris  Causa al UAV

12 aprilie 2018

La Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa, Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, domnul Xu Feihong.


UAV organizează prelegerea ,,Managementul schimbării” și workshopul ,,Leadershipul apreciativ”

18 aprilie 2018

Universitatea ,,Aurel Vlaicu’’ Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, organizează prelegerea ,,Managementul schimbării” și workshopul ,,Leadershipul apreciativ”


Studenţii UAV premiaţi la  Zilele Cercetării Ştiinţifice Studențesti

19 -21 aprilie 2018

Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Stiinte Economice au organizat Zilele Cercetării Științifice Studențești, Ediția a XI-a. Nicoleta Ciobotaru și Roberta Petra Meszaros studente arădene în anul III la programul de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune  din cadrul Facultății de Științe Economice, coordinate de lect.univ. dr.Gomoi Bogdan, au susținut fiecare câte o lucrare, cu titlurile ”Convergență și divergență privind utilitatea informației contabile din raportările financiare”, respectiv ”Inflația și credibilitatea informației contabile”,  pentru care au fost premiate cu primul loc.


Simpozion  dedicat  Centenarului  Marii  Uniri,  la  UAV

20 aprilie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad a fost gazda conferinței naționale ,,Fundamente ale constituirii identității românești cu ocazia centenarului Marii Uniri de la 1918”, proiect organizat de Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad şi lansat cu prilejul aniversării Centenarului 1918-2018.


Amprenta culturii audio-video asupra multiculturalităţii şi interculturalităţii

20 aprilie 2018

 “Curs deschis” de educaţie interculturală pentru studenţii anului I de la masterul Politici şi Strategii ale Formării Competenţelor pentru Cariera Didactică (PSFCCD) şi pentru studenţii de la modulul pedagogic, nivelul II, postuniversitar, organizat de Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, la care a participat, ca invitat, realizatorul emisiunii „Pulsul zilei” de la TV Arad, Kristian-Ivan Varjasi.


Festivitatea de deschidere a Concursului regional de matematică ”Ioan Aron” la UAV

20 aprilie 2018

La Universitatea ”Aurel Vlaicu” din  Arad a avut loc festivitatea de deschidere a Concursului regional de matematică ”Ioan Aron”, etapa regională.


JU-JITSU: ARTĂ MARŢIALĂ SAU NECESITATE Workshop extracurricular de iniţiere şi pregătire în  autoapărare pentru studenţi

25 aprilie 2018

Sala „Mihai Botez” a UAV, corp M, a găzduit workshop-ul extracurricular de iniţiere şi pregătire în  autoapărare pentru studenţi, în cadrul căruia, studenţii şi absolvenţii facultăţii noastre, au făcut demonstraţii de judo, sambo, lupte şi karate,  precum şi tehnici de mânuire a armelor.


Ziua Studențească plină de fitness – Student Fit Day”

26 aprilie 2018

În sala „Mihai Botez” a UAV, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat  un eveniment dedicat iubitorilor de mişcare.


UAV: Conferințele Centenarului, la Arad – omagiu adus celor care au contribuit la făurirea României de azi

26 aprilie 2018

Evenimentul „Conferințele Centenarului“   a fost organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care în anul 2018 este dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918.


UAV participă la Târgul Internațional de Educație și Locuri de Muncă Edu2Job

26 - 28 aprilie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad în perioada 26- 28 aprilie 2018 a participat la   Târgul  Internațional de Educație și Locuri de Muncă Edu2Job, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Ofertele din cele două domenii complementare: cel al educației și cel al locurilor de muncă, expuse au stârnit un real interes  în rândul vizitatorilor,


Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad, prezentă la  Colocviul Național de Teologie Dogmatică Ortodoxă la Iași

26 aprilie 2018


Pe 26 aprilie 2018, la Iași au început lucrările Colocviului Național de Teologie Dogmatică Ortodoxă, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul are loc la Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan, fiind organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La acest eveniment este prezent Decanul Facultății Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja.Concursul de Economie pentru studenţi şi elevi “Virgil Madgearu”  Ediţia a –V-a
24 - 26  APRILIE 2018

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 24-25-26.04.2018, fiind organizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad - Facultatea de Ştiinţe Economice, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi s-a dorit a fi o punte de legătură între învăţământul preuniversitar şi cel superior economic. Obiectivul fundamental al concursului are în vedere stimularea spiritului critic și a cercetării științifice în rândul studenților, dar și familiarizarea elevilor de liceu cu mediul academic și testarea gradului de asimilare a cunoştinţelor din domeniul economic în rândul acestora.


UAV, partener în Cupa Palatului la șah,  Ediția a VII-a la Arad

28  aprilie 2018

 În organizarea Palatului Copiiilor Arad și a Șah Club Vados Arad, evenimentul a lansat provocarea celor mai bune mutări copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a fost gazda competiției. Cuvântul de salut a aparținut prof.univ.dr. Mariana Nagy, decanul Facultății de Științe Exacte. „Este o bucurie să găzduim această competiție. Universitatea noastră susține performanța și ne bucurăm că și de data aceasta cei mai buni tineri care practică cel mai inteligent sport, șahul, au fost aici, la universitatea noastră” a punctat Mariana Nagy.


„Învăţare interculturală”

27  aprilie 2018

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, prezentă prin Pr. Conf. univ. dr. Caius Cuţaru şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale prezentă prin  Conf. univ. dr. Mihai Handaric  au  organizat o discuţie panel asupra relaţiei religie – cultură, în faţa unui grup de studenţi, masteranzi, şi cursanţi  de la nivelul II al modulului postuniversitar psihopedagogic, în cadrul cursului de „Învăţare interculturală”.

 


mai2018

Un concurs cu tradiție al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a marcat anul acesta 10 ani de la prima ediție. Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică „Caius Iacob“, organizat de Facultatea de Științe Exacte, aflat la cea de a  X-a ediție și-a premiat câștigătorii acestui an. O ediție omagială dedicată  lui Lazăr Iacob, tatăl lui Caius Iacob,  fost delegat la Adunarea Națională de la Alba Iulia din 1918.

 

 


SEPTEMBRIE 2018

Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți

 


SEPTEMBRIE 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.
Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad


octombrie 2018

Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad.

Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad.

 

 

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET