Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


ARAD KIDS CUP 

9 noiembrie 2018

Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, în calitate de partener a găzduit și a organizat evenimentul ARAD KIDS CUP în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Arad, Consiliul Judeţean Arad. In sala de sport a UAV a avut loc o competiţie de fotbal dedicată copiilor de grădiniţă şi clasa pregătitoare, din municipiul şi judeţul Arad.
Toţi participantii au primit diplome, medalii, tricouri, etc. fiind premiaţi de către Adrian Lucaci preşedinte AJF Arad, Sergiu Bîlcea vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, prof. Paul Barta inspector şcolar de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul ISJ Arad. şi lect. univ. dr.Gabriel Marconi, reprezentantul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.


Galerie foto


Conferinţa Internaţionala COMSYMBOL

8 noiembrie 2018

Universitatea ‘’Aurel Vlaicu’’din Arad, Centrul de cercetare „Serge Moscovici” și IARSIC-ESSACHESS-CORHIS, Universitatea Paul Valéry Montpellier, Franța organizează  a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale COMSYMBOL, la Complexul Universitar M (Micălaca, zona III), în perioada  8 - 9 noiembrie 2018.
Deschiderea Conferinţei  a avut loc loc în data de 8 noiembrie la ora 10,00, în Sala festivă a Complexului.
„Este o bucurie pentru noi să găzduim ediția de anul acesta a Conferinței Comsymbol. O conferință care a adus la Arad cercetători din întreaga lume, care deschide noi perspective universității noastre în domeniul cercetării.  Mulțumim celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment științific, în special aș vrea să mulțumesc prof.  Ștefan Bratosin și prof. Mihaela Tudor pentru implicarea lor și pentru eforturile pe care le-au făcut ca acest eveniment să se desfășoare la Arad” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
Au participat la deschidere viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Bibliotecii Județene Arad, dl. Doru Sinaci, dl. Lucian Cosma, inspector în cadrul Prefecturii Arad, Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, profesor universitar doctor Ramona Lile,  responsabilii ştiințifici ai evenimentului.

Conferinţa are o temă de mare actualitate Believe in Technology: Mediatization of the Future and the Future of Mediatization (« Croire en la technologie : médiatisation du futur et futur de la médiatisation »). Eaisipropune, în principal, să evidentieze impactul schimbărilor pe care dezvoltarea tehnologică digitală fără precedent, pe care o trăim în cadrul celei de – a patra revoluţii industriale,l e are asupra societăţii în ansamblu (de la Facebook la inteligenţa artificială şi robotică).

Conferinţele plenare au fost susţinute de directorul IARSIC- Corhis de la Universitatea Paul Valéry, profesor universitar doctor Ștefan Bratosin, co-responsabil ştiințific al conferinţei, directorul catedrei UNESCO de Jurnalism şi media de la Universitatea din Strasbourg, Franța, profesor universitar doctor Philippe Viallonsi, directorul Centrului media şi audiovizual CERM de la Universitatea din Mons, Belgia, profesor universitar doctor Safar Haytham.
La eveniment participă cercetători din 15 ţări (Franta, Romania, Belgia, Elvetia, Spania, Cipru, StateleUnite, Brazilia, Uganda, Nigeria, Camerun, Ungaria, Rusia, Turcia, Algeria).
Acest eveniment se înscrie în proiectul de dezvoltare a învăţământului şi cercetării la Universitatea’’ Aurel Vlaicu’’ din Arad în parteneriat cu reţeau locală, regională şi internaţională de actori.

Galerie foto

 


CAMPIONAT DE ŞAH PENTRU STUDENŢII FACULTĂŢII DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT

8 noiembrie 2018

În data de 08.11.2018 în intervalul orar 10-13, a avut loc în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Complex Micălaca, Campionatul de Șah. S-au înscris 37  de participanți, studenți ai Universității “Aurel Vlaicu” din Arad. S-a jucat pe grupe, rezultatele obținute fiind următoarele:
Locul 1.  Dușan Fabian Grigore - Facultatea de Educație Fizică și Sport
Locul 2. Neag Petru - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială
Locul 3. Teacă Costel - Facultatea de Educație Fizică și Sport

Galerie foto


Proiectul „100 pentru 100” dedicat Centenarului Marii Uniri 100 de arbori plantaţi la Moneasa

7 noiembrie 2018

 Rectorul Universitații „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile, alături de oficialităţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, a participat la acțiunea organizată de către Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu  împreună cu  Regia Natională a Pădurilor Romsilva prin Direcția Silvică  Arad,  de plantare de arbori în parcul stațiunii Moneasa. În mod simbolic, cu referire la cei 100 de ani de la Marea Unire, au fost plantați un număr de 100 de copaci. „Este un eveniment la care am participat cu plăcere,  consider că este foarte important să ne unim forțele pentru a contribui la creșterea calității mediului și, în plus, să contribuim la dezvoltarea celei mai cunoscute stațiuni din județul Arad”  a punctat rectorul universităţii.  

Galerie foto


 octombrie 2018

Anul 2018 se desfășoară sub semnul Centenarului Marii Uniri. În pregătirea și realizarea fundamentalului act de Unire a Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 un rol important l-a avut grupul de politicieni de la Arad.            
Conferinţă ştiinţifică internaţională studenţească - 1918–2018. Evoluţii ale administraţiei publice în Europa Centralală şi de Sud-Est  s-a dorit a fi o mai bună promovare a cercetării studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Sociale, Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad în ţară şi în străinătate, dar şi a schimbului de experienţă cu alte universităţi.

Galerie foto


30-31 octombrie 2018

Centenarul Marii Uniri de la 1918 a fost marcat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, în zilele de 30-31 octombrie 2018, printr-un Simpozion Național, cu tema „Biserica Ortodoxă Română și Marea Unire de la 1918. Contribuția teologiei arădene”. Această manifestare academică se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect sprijinit de către Centrul Municipal de Cultură Arad.

Lucrările simpozionului au debutat cu Slujba de Tedeum, oficiată în Capela Facultății de Teologie și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului, precum și a participanților la lucrările simpozionului și a studenților teologi.

Galerie foto


ZIUA  MONDIALĂ  A  ECONOMISIRII

31 octombrie 2018

Banca Comercială Română în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, cu  ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, în cadrul programului „Şcoala de bani” organizează  o oră de educație financiară, cea mai mare din România, cu care să se intre în Cartea Recordurilor.
Lecţia  de educaţie financiară se desfăşoară simultan cu 10.000 de studenţi din mai multe centre universitare din ţară.
Evenimentul va avea loc în data de 31 octombrie, ora 11,00 în Sala de Conferinţă, Complexul Universitar M, str. Elena Drăgoi nr.2, Micălaca.

 


Ziua armatei române

25octombrie 2018

Cu prilejul Zilei Armatei României, rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat la ceremonia de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie desfăşurată la Monumentul Eroilor de la Păuliş.

De asemenea, prorectorul privind transparenţă academică şi relaţii internaţionale, conf. univ. dr. Teodor Cilan, a participat la Szeged, la ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Eroilor Români

Galerie foto


Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

23 octombrie 2018

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Arad, a organizat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din  Arad,   simpozionul cu tema  „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase”.
Problemele  dezbătute la simpozion au fost din domeniul securității și sănătății în muncă, a relațiilor de muncă etc.

 

Galerie foto (sursa Aradon)

 


Sâmbăta albă -  Lansare de carte

24 octombrie 2018

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat  în prezența unui numeros public, în sala de conferinţe a Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, Corp M, etaj 1, la lansarea de carte a romanului  Sâmbăta albă, autor  prof. univ. dr. Florea Lucaci.

 

Galerie foto


UAV prezentă la ediţia a XVI a, A SIMPOZIONULUI „PAVEL CIUCE”

19-21 octombrie 2018

La Moneasa, în perioada 19-21 octombrie 2018, CECCAR  Filiala Arad, a organizat SIMPOZIONUL  „PAVEL CIUCE”, ediţia a XVI a, cu tema  “Aportul contabilității la dezvoltarea societățií românești în contextul aniversării Centenarului Unirii”.

Din partea Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, au participat dl. prorector Conf.univ.dr. Cilan Teodor - Florin, precum şi cadre didactice  de la Facultatea de Ştiinţe Economice. În cadrul acestei manifestări științifice au fost prezentate lucrări de specialitate

Galerie foto


UAV alături de Corpul Diplomatic acreditat din România

20 octombrie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, reprezentată prin Rector prof. univ. dr. Ramona Lile, a participat alături de oficialităţi locale şi Corpul Diplomatic acreditat din România la o amplă acţiune a Ministerului Afacerilor Externe, organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Aradul, în data de 20.10.2018, a fost gazda acestui eveniment deosebit, şi anume vizita a 27 de ambasadori ai ţărilor străine pe care le reprezintă.

Reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București au avut ocazia de a afla care este potențialul academic, cultural, turistic al județului Arad.

Galerie foto


CUPA UAV JUNIOR ARAD 2018, FOTBAL ÎN SALĂ BĂIEŢI - GIMNAZIU – EDIŢIA A IV-A

19 octombrie 2018

În data de 19.10.2018 a avut loc în Sala de Sport a UAV, Complex Micălaca și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale Regina Maria Cupa Uav Junior Arad 2018, Fotbal în Sală Băieţi - Gimnaziu – Ediţia a IV-a. Au participat 14 școli, cinci din municipiu și 9 din județ, cu un total de 126 de elevi.
Această  competiție  s-a  desfăşurat  conform  regulamentului  Gimnaziadei. Fiind  14  echipe  participante,  sistemul    de  joc  a  fost  pe  4  grupe,  câte  două grupe de 4 echipe și două grupe de 3 echipe. Durata unui meci a fost de câte 15 minute. Primele două echipe din fiecare grupă s-au calificat mai departe. Apoi s-a  jucat  pe  sistem  eliminatoriu.  Toate  meciurile  desfăşurate  s-au  jucat  în spiritul fair-play-ului. Arbitrajul a fost unul foarte bun.   Rezultate obținute:

 • Locul 1. Liceul de Informatică - Arad
 • Locul 2. Școala Gimnazială Regina Maria - Arad
 • Locul 3. Școala Gimnazială Ilarion Felea  - Arad

Galerie foto(sursa ARQ)


octombrie 2018

Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad.

Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad.

Galerie foto


Mission Romania

17 mai 2018

În perioada 27-29 septembrie 2018, Universitatea ”Aurel Vlaicu” prin Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a găzduit și organizat evenimentul Mission Romania – Împreuna în misiune. Evenimentul a fost organizat de UAV în colaborarea cu Uniunea Baptistă, Cultul Creștin Penticostal, Biserica creștină după evanghelie prin Agenția KOIROS și Misionari coreeni din România.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc în sala de conferințe a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad. Un cuvânt de bun venit le-a fost adresat participanților de către Rectorul Universității, Prof.dr. ramona Lile și de către decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale, conf.dr. Alina Ionescu. Moderatorul deschiderii oficiale a fost prof.dr.habil. Corneliu Constantineanu de la FSUS. Conferința a reunit creștini de pe aproape toate continentele, la lucrările plenare și pe secțiuni participând aproape 500 de invitați. 

Galerie foto


 Curs specializare în tehnologii textile
02-04 octombrie 2018

In perioada 02.10.2018 - 04.10.2018 Facultatea de Inginerie, va organiza cursul de specializare în tehnologii textile, Proiectarea tehnologică asistată de calculator a tricoturilor realizate pe maşini rectilinii de tricotat.
Informaţii detailate despre curs, persoană de contact   prof.univ.dr.ing.dr.ec.Ionel Barbu

email : ionelbarbu@yahoo.com


Universitatea „Aurel Vlaicu”  a început noul an universitar

octombrie 2018

Un nou an universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Aproape 6000 de studenți au început de ieri anul universitar 2008-2019 la universitatea de stat arădeană. Un început bun pentru universitatea arădeană de stat care a marcat una din cele mai bune sesiuni de admitere din ultimii ani. Toate cele 9 facultăți vor începe de luni cursurile pentru studii de licență și master.
La ceremonia organizată în sala festivă din Complexul M au fost prezenți studenți, profesori, autorități locale, directori de școli care au sărbătorit împreună deschiderea anului universitar.


octombrie 2018

Cea de a II-a ediție a Congresului de Gastronomie și Vin a avut loc la București, la Muzeul Național al Literaturii Române. Invitați de seamă, specialiști în ale gastronomiei și vinificației au participat la dezbaterile privind clasificarea unităților de alimentație publică și cele despre identitatea gastronomică națională și regională.
Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost reprezentantă de către Anca Dicu, cercetător științific în cadrul Facultății de Ingineria Produselor Alimentare, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad care a făcut parte din echipa de moderatori a panelului de discuții despre identitate națională și regională, alături de Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Pătrășcoiu ( My Secret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch) și Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services).  „Participarea Universității Aurel Vlaicu la acest congres este foarte importantă nu doar pentru  a intra în legătură cu specialiștii din cele două domenii de activitate ci și pentru oportunitățile de colaborare care se deschid și care ne permit să derulăm proiecte cu impact național și internațional” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
„A fost o experiență extraordinară, au avut loc discuții aplicate care, cred eu,  vor avea efect în viitor, menite să încurajeze păstrarea și promovarea identității naționale culinare. Mă bucur că am reușit să stabilim noi contacte cu mediul economic, cu specialiștii din cele două domenii cu care vom iniția în viitor proiecte comune în Arad” a punctat Anca Dicu.


12 octombrie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad s-a alăturat evenimentului #ErasmusDays desfășurat la nivel european în instituții de învățământ și a organizat azi, 12 octombrie, evenimentul ‚Be Erasmus!’, acţiune destinată promovării programului Erasmus+ în rândul studenţilor săi. Aproape 100 de studenţi de la toate facultăţile universităţii – cu precădere studenți din primul an - au participat la  activităţile pregătite de Biroul Erasmus+ şi Liga Studenţilor din UAV, din care au aflat despre oportunităţile oferite de mobilităţile de studiu sau de practică derulate în cadrul programului.


Ju Jitsu, Kobudo și Oriental Healing Arts la UAV

6 -7 octombrie 2018

UAV Arad a fost partener și gazda unui eveniment deosebit. Un seminar de Ju Jitsu, kobudo și Oriental healing arts. Lecțiile practice de autoapărare și terapii de vindecare orientale au fost predate de O Sensei Alexei Kunin din SUA.

 Acest seminar a fost organizat de Hanshi Pavel Milovan, de la clubul Seishi Budo Arad, care este unicul succesor în România al maestrului Mihai Botez. Partenerul acestui eveniment a fost UAV Arad. D-na Rector prof.univ dr. Ramona Lile fiind prezentă  alături de alte oficialităţi şi persoane marcante din lumea sportului, la deschiderea acestui seminar. Facultatea de Educație Fizică și Sport a fost reprezentată de d-l Ardelean Viorel Petru. La final s-au înmânat diplome de participare sau de recunoastere din partea AJJIF (All Japan Ju Jitsu International Federation) pentru toți participanții, din țară și străinătate care au participat la acest seminar deosebit de autoapărare - ju jutsu sau de vindecare prin terapii orientale.

Galerie foto


Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului

6 octombrie 2018

„Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului” este un eveniment de mare importanţă pentru arădenii iubitori de sport.
UAV  în parteneriat cu organizatorii evenimentului  Experienţa Multisport, în colaborare cu Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, oferă amatorilor de mişcare cinci probe: Crosul Feroneria (0,7 km),Cros (6 km), Semimaraton Moşion Gheorghe (21,097 km), Maraton/ Maraton ștafetă (42,195 km), start şi Ultramaraton (49,22 km).
Startul  a fost dat de rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, fiind  mereu alături de evenimentele sportive arădene.

Galerie foto


 “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”

09 octombrie 2018

Conferinţa “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”a fost organizată de: Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad,  Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: Piraeus Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Mastercard, certSign, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare.
La conferinţă au participat Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului,  Smart Start USA, Felician Oana- Director Regional Piraeus Bank, viitoarea First Bank (în urma rebranding-ului), Bogdan Andrica - Director Banca Transilvania Arad, Cristea Nicolae-Director Grup Banca Comercială Română Arad, Gheorghe Seculici –Preşedintele Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, la deschidere a luat cuvantul domnul Teodor Cilan prorectorul UAV, care a transmis mesajul rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ. dr. Ramona Lile, precum şi  reprezentanţi ai Prefecturii, mediului de afaceri, al băncilor partenere, studenţi şi profesori.
Prin programul “Smart Start USA“ firmele româneşti pot obţine finanţări de până la 200.000 de USD.
„Programul Smart Start USA urmărește finanțarea și facilitarea accesului unui număr de cel puțin 10.000 de IMM-uri și antreprenori români, anual, pe piețele internaționale, atenția principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realitățile pieței americane, în acest moment, prea puțin cunoscută în România“ a precizat Ilan Laufer. Băncile partenere cuprinse în acest program, sprijină antreprenorii români şi I M M –urile din România, implicate în exportul românesc  pentru a obţine finanţarea “Smart Start USA“.


11 octombrie 2018

Peste 300 de studenţi, au luat cu asalt Conferinţa  „Alege Viitorul”. Organizată de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, împreună cu Liga Studenţilor, Departamentul Alumni şi Erasmus +, conferinţa a adus în faţa studenţilor de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, opţiunile pentru viiloarea lor carieră. Cu toate că privin din ani diferiţi şi specializări diferite, studenţii au intrat în contact cu numeroasele oferte de muncă sau de studiu, puse la dispoziţie gratuit de universitatea arădeană. „Suntem deosebit de încântaţi că studenţii noştri se interesează de cariera lor chiar din primul an de studiu. Prin departamentele noastre de specialitate, punem la dispoziţia tuturor sutudenţilor, în mod gratuit, toată consultanţa şi informaţiile de care au nevoie în alegerea carierei şi în găsirea unui loc de muncă” a declarat rectorul UAV Arad Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.


Lansare de carte - Volumul Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”

12 octombrie 2018

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului,oficialități ai Aradului, au participat, vineri, 12 Octombrie 2018, în sala „Vasile Goldiș” din incinta Consiliului Județean Arad, în prezența unui numeros public, la lansarea volumului Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, scrisă de părintele Simion Mladin.


01 octombrie 2018

Ca în fiecare an, ziua de 1 octombrie reprezintă deschiderea noului an în învățământul universitar din România. Cu acest prilej și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și-a deschis porțile pentru studenții ei.

Așadar, luni, 1 octombrie anul curent, în prezența Înaltpreasfințitului Timotei, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela facultății. La finalul acestei slujbe au fost transmise mesajele de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cât și apelul făcut de Adunare Națională Bisericească pentru participarea la referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie.

Galerie foto

SEPTEMBRIE 2018

Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți


septembrie 2018

Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !
A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea".
Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich.


SEPTEMBRIE 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.
Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad


octombrie 2018

Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad.

Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad.


Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene

septembrie 2018
 • Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc
 • Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar
 • Ziua mondială a curăţeniei

29 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad.

UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad

27 septembrie 2018

Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor.
Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an.


NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018

27 septembrie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018,

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ceremonia de deschidere a noului  an şcolar 2018-2019

10 septembrie 2018

Rectorul  Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a participat în prima zi, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar,  la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” precum şi la Colegiul Economic Arad. La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, au participat  cadre didactice dintre care amintim, prorectorii prof. univ. dr. Alexandru Popa, prof. univ. dr. Codruţa Stoica, conf. univ dr. Teodor Cilan, Precum şi decani, prof. univ. dr. Dan Glăvan, prof. univ. dr. Alina Roman, Protos. lect.univ.dr.Nicolae Marcel Tanc, la: Colegiul “Vasile Goldiş”, Colegiul Naţional” Moise Nicoară”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Liceul cu Program Sportiv ,Seminarul Teologic  Ortodox din Arad. Corpul academic arădean  urează elevilor succes în noul an şcolar!   

 


10 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”.

Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului.UAV alături de TRICOLORI!

25 septembrie 2018

La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
Echipa Naţională a câştigat ambele partide!

 

25 septembrie 2018

În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat.

Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora.

Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”.

Galerie foto

6 septembrie 2018

În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb.

Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Galerie foto

 


5 septembrie 2018

În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc.

Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Galerie foto

 


3 - 4 septembrie 2018

Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească.

Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică.

Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Galerie foto


SEPTEMBRIE 2018

Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți


septembrie 2018

Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !
A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea".
Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich.


SEPTEMBRIE 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.
Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene

septembrie 2018
 • Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc
 • Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar
 • Ziua mondială a curăţeniei
29 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad.

UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad

27 septembrie 2018

Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor.
Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an.


NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018

27 septembrie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018.


10 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”.

Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului.

UAV alături de TRICOLORI!

25 septembrie 2018

La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
Echipa Naţională a câştigat ambele partide!

25 septembrie 2018

În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat.

Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora.

Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”.

Galerie foto

6 septembrie 2018

În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb.

Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Galerie foto

5 septembrie 2018

În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc.

Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Galerie foto

3 - 4 septembrie 2018

Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească.

Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică.

Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Galerie foto

 

 

„Aradul, capitala politică a Marii Uniri"

21 august 2018

În data de 21 august a avut loc conferința națională „Aradul, capitala politică a Marii Uniri”. Din acest an, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este partenerul Primăriei Arad în organizarea evenimentului aflat deja la cea de-a 13-a ediție. 
Deschiderea conferinței a avut loc în Sala Ferdinand, iar Universitatea „Aurel Vlaicu” a fost reprezentată de conf.dr. Alina Ionescu, decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale.
Colectivul UAV felicită organizatorii pentru inițiativă și doreste succes participanților din Arad și din țară înscriși cu lucrări.


S-a încheiat a VIII-a ediție de Ghioroc Summer Fest

31 august 2018

 A fost o noapte plină de muzică bună și distracție, cea care a incheiat cea de-a VIII-a editie de Ghioroc Summer Fest, cu un super party pe plaja lacului Ghioroc, unde pentru studenții Universității ”Aurel Vlaicu” și prietenii lor au mixat live: ZwetteManuel RivaGabriel MPaul DamixieDj SebuhNINHO

11 iulie 2018

În acest sfârșit de săpătmână, sub patronajul Asociației ”Filiala din Arad a UAP din România”, Galeria de Artă ALFA a găzduit vernisajul expoziției de pictură a prof. univ. dr. Ioan Galea, de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”.

”Ioan Galea, de fapt, nici nu știu dacă pictează, el gândește prin culoare. Aceasta cred că este principala caracteristică a creației lui. Ioan Galea încă a păstrat niște elemente din creația suprarealistă: acea întrunire improbabilă de stări, de senzații, de culori, cărora el reușește să le dea o coerență și cred că este bine strânsă de aceste rame, ce sunt cu mult mai puternice decât la lucrările lui anterioare, unde uneori picta chiar pe margine. Artistul este un taciturn, un ardelean al picturii, aș îndrăzni să spun, care rostește doar câteva cuvinte, cumpănite, grele, parcă ar fi niște clopote și așa sunt gândite și picturile lui, foarte puține dintre ele fiind aglomerate”, a descifrat criticul literar Mircea Mihăieș bornele evoluției picturii prietenului său de-a lungul vremii.


Un nou parteneriat pentru UAV

14 iulie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a devenit partener al unei universități din Africa. Vineri, la sediul rectoratului UAV, a fost semnat acordul de cooperare științifică cu Universitatea Larbi Tebessi-Tebessa din Algeria. Este un acord important pentru universitatea arădeană, care permite o nouă deschidere spre lumea musulmană, dar în același timp o deschidere spre un nou continent și un punct important pe agenda de internaționalizare a UAV. „Este o onoare să primim la universitatea noastră delegația universității din Algeria, o universitate multidisciplinară cu care, sunt convinsă, vom colabora foarte bine. Acordul semnat vizează schimburi de experiență între studenți, profesori și cercetători, derularea unor proiecte comune, cooperare tehnică și științifică în domenii cu valențe apropiate și colaborare pe diverse domenii educaționale. Cred că va fi un câștig pentru ambele universități”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Delegația universității algeriene a fost condusă de rectorul pr. Fekra Said și prorectorul pentru relații internaționale pr. Salah Chenikher care au punctat de asemenea importanța acestui acord de parteneriat cu universitatea arădeană și și-au manifestat încrederea în viitoarele colaborări cu facultățile din cadrul UAV. Din partea Universității „Aurel Vlaicu” au fost prezenți la semnarea acordului, alături de rectorul prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorii universității prof. univ. dr. Codruța Stoica, prof. univ. dr. Alexandru Popa și conf. univ. dr. Teodor Cilan.
Universitatea arădeană de stat a încheiat peste 40 de acorduri cu universități și institute din alte state, precum și peste 60 de acorduri Erasmus cu țări din spațiul UE și non UE.


Educaţie fizică – prezent şi viitor, ediţia a 7-a - Sesiune ştiinţifică studenţească

04 iulie 2018

In cadrul sesiunii ştiinţifice studenţeşti, studenţii din anii terminali, studii universitare de licenţă şi de master, vor prezenta lucrările de licenţă şi de disertaţie, conform secţiunilor la care s-au înscris:

 • 10 – 11 – Sporturi individuale;
 •  11 – 12 – Jocuri sportive;
 • 12 – 13 – Educaţie Fizică şi Sport.
 • Model diploma

7-10 iunie 2018

În zilele de 7-10 iunie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, o delegație a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a participat la lucrările celui de-al 6-lea Simpozion al Asociației Internaționale a Dogmatiștilor Ortodocși (IAODT), care s-a desfășurat la Balamand, în Liban. Din delegație au făcut parte: Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii,  Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, Vicepreşedinte al Asociaţiei și Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu, în calitate de Secretar al acestei Asociaţii Internaţionale.

Această manifestare s-a desfășurat sub înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, în organizarea Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Ioan Damaschinul din cadrul Universității din Balamand și a Asociației Internaționale a Dogmatiștilor Ortodocși. Tema acestei întâlniri a fost înscrisă sub genericul Eshatologia în viziunea Teologiei Ortodoxe.

Galerie foto


Interculturalitatea în lumea contemporană  

16 iunie 2018

Participanți: 13 studenți de la programul postuniversitar de psihopedagogie, nivelul II și o studentă de la masterul Politici și Strategii ale Formării Competențelor pentru Cariera Didactică, anul I. Activități: la întrebările cheie asupra interculturalității, inserate de moderator (prof. dr. habil. Dorin Herlo) pe foaia de flipchart a fiecărei grupe – „Ce înţelegeţi prin educaţie interculturală şi ce importanţă are în arealul nostru?”, „Care sunt dificultăţile, provocările şi beneficiile învăţării interculturale?”, „Ce resurse există şi ce resurse sunt necesare pentru implementarea reală a învăţării interculturale în arealul nostru?”, „Ce rol veţi juca în educaţia interculturală a zonei în următorii 20 de ani?” – participanții au fost invitați să răspundă, grupați câte trei sau patru, timp de 10 minute, apoi să treacă la o altă masă, la o altă întrebare... până la încheierea parcurgerii tuturor întrebărilor, după metoda World Café!


mai 2018

Un concurs cu tradiție al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a marcat anul acesta 10 ani de la prima ediție. Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică „Caius Iacob“, organizat de Facultatea de Științe Exacte, aflat la cea de a  X-a ediție și-a premiat câștigătorii acestui an. O ediție omagială dedicată  lui Lazăr Iacob, tatăl lui Caius Iacob,  fost delegat la Adunarea Națională de la Alba Iulia din 1918.


29 mai 2018

Absolvenţii celei de-a 24-a promoţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, prin festivitatea emoţionantă a îndătinatului curs festiv, desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, în ziua de 29 mai 2018.

Deschiderea manifestărilor a început cu oficierea Sfintei Liturghii în capela facultăţii, soborul slujitor fiind format din preoţii profesori ai Facultăţii, iar răspunsurile liturgice au fost date de către absolvenţi.

Galerie foto

 


20-24 mai 2018

Conferențiarii și moderatorii Congresului Național de Teologie intitulat „Unitate Eclesială și Unitate Națională” au primit miercuri diploma omagială și medalia comemorativă a anului 2018. Între participanți, din partea Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, a fost premiat Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul facultății.

Anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Distincțiile au fost oferite în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a apreciat activitatea desfășurată în cadrul congresului pe tema unității eclesiale și naționale despre care a spus că este „o temă foarte frumoasă, actuală”.

Galerie foto

 


20 mai 2018

Expresia „ad fontes” (înapoi la izvoare) rezuma în perioada Renașterii îndemnul la reînnoirea studiului umanioarelor. Același imbold, dar de data aceasta transpus în domeniul teologiei dogmatice, i-a animat și pe cei care propun în acest an publicului o lucrare unică în istoria teologiei românești, Hotărârile Dogmatice ale celor şapte Sinoade Ecumenice, volum apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Galerie foto

 


17 mai 2018

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patirarhul” din București, împreună cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși, au organizat, în perioada 17-20 mai 2018, a cincea ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice pentru studenți și masteranzi Teologie și identitate, cu tema Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la realizarea statului român unitar modern. Implicațiile istorice și teologice ale Unirii din 1918. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce al Mănăstirii Caraiman. Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat studentul Cătălin-Iulian Drăgan, anul II de studii, specializarea Teologie Pastorală, care a obținut Premiul al II – lea , în urma susținerii referatului cu tema Școala arădeană și mișcarea național-politică în perioada dualistă (1867-1918). Referatul a fost elaborat sub coordonarea Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang.

Galerie foto

 


17 - 19 mai 2018

n zilele de 17-19 mai 2018 cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au participat la simpozionul internațional Cercetare și Educație în Era Inovării, care se află la cea de-a 7-a ediție. La ediția din acest an participă reprezentanți din 44 de universități din 20 de țări.

În cadrul acestei manifestări științifice sunt prezentate referate de specialitate, reunite sub genericul: Teologia Ortodoxă Română în slujba unității Bisericii și a națiunii.

Galerie foto

 


17 - 19 mai 2018

Cele două simpozioane care s-au desfășurat zilele acestea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din Arad, au ajuns la final. Manifestarea academică derulată în aceste zile s-a încheiat printr-o sesiune comună a studenților, masteranzilor și doctoranzilor, în care s-a prezentat concluziile celor două simpozioane, precum și ample discuții generate cadrul tematicilor abordate, în care s-au angajat participanții și profesorii facultății.

Temele prezentate și dezbătute în cadrul sesiunilor celor două simpozioane se pot încadra în trei mari direcții: dimensiunea istorică, centrată pe relatările evenimentelor istorice și etapele luptei de emancipare și unitate națională; evocarea personalităților angajate în acest amplu proces al unificării, atât mireni, cât și clerici, studenți și profesori de teologie, monahi, preoți și episcopi. Unitatea de credință ortodoxă a constituit cea de-a treia direcție a temelor prezentate, subliniindu-se prin aceasta dimensiunea teologică a manifestării, pe lângă cea istorică. Unitatea de credință a constituit premisa fundamentală a unității de neam și o constantă e ființei neamului românesc.

Galerie foto

 


14 - 16 mai 2018

În zilele de 14, 15 și 16 mai 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a organizat Simpozionul național studențesc și masteral, cu tema „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la făurirea unității de neam și de credință”. Această manifestare academică și culturală se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale.

Lucrările simpozionului s-au deschis în data de 15 mai, la ora 9.30, în Aula Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, d-l Dan Codre, consilier al Președintelui Consiliului Județean, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, profesorii, studenții și masteranzii teologi arădeni, precum și studenții și masteranzii de la celelalte Facultăți de Teologie din țară.

Galerie foto


14 - 16 mai 2018

În zilele de 14-16 mai 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a fost organizatoarea Simpozionului național al Școlii doctorale de Teologie, cu tema „Unitatea de credință în Biserica Ortodoxă. Aspecte dogmatice, religios-morale și canonice”. Această manifestare academică se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale.

Lucrările simpozionului s-au deschis în data de 15 mai, la ora 9.30, în Aula Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte: Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, d-l Dan Codre, consilier al Președintelui Consiliului Județean, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Constantin Rus, Directorul Școlii doctorale, profesori și doctoranzi din cadrul Școlii doctorale arădene și de la celelalte școli doctorale de teologie din țară.

Galerie foto


12 mai 2018

Sâmbătă, 12 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Dumbrăviţa” din Marga s-a desfășurat festivalul închinat celui mai prolific compozitor de muzică corală pentru copii și tineret, Timotei Popovici.

Primul festival coral pentru copii şi tineret din România, care a debutat în comuna Marga – judeţul Caraş-Severin, în anul 1982, a ajuns anul acesta la cea de-a 36-a ediție.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care a subliniat că această ediție a festivalului în anul centenar al Marii Uniri a fost o reușită din toate punctele de vedere. „Am fost în Betleemul unde în urmă cu 36 de ani s-a născut acest festival și ne bucurăm că au venit coruri din întreg Banatul, din Arhiepiscopia Timișoarei, din Arhiepiscopia Aradului și din Episcopia noastră, coruri de copii, de tineret, coruri mixte și coruri bărbătești, astfel încât am avut o ediție reușită din toate punctele de vedere. Credem că cei care au ascultat aceste cântări religioase și patriotice au plecat mulțumiți la casele lor, cu gândul ca pe mai departe să păstrăm unitatea de credință și de neam, unitatea dintre noi românii creștini ortodocși.”

Galerie foto


9 mai 2018

Miercuri, 9 mai 2018, în municipiul Arad au avut loc manifestări militare, religioase și culturale organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Europei precum şi Zilei Comemorării şi Reconcilierii, la care Arhiepiscopia Aradului a fost reprezentată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Manifestările comemorative s-au desfășurat în Piața Avram Iancu din centrul municipiului Arad. După salutul drapelului de luptă şi al gărzii de onoare și intonarea Imnului naţional al României, Înaltpreasfinția Sa în fruntea soborului de preoți a oficiat serviciul religios prescris pentru acest moment. Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, sub coordonarea Părintelui Tiberiu Ardelean, cadru didactic la facultate, a dat răspunsurile liturgice la serviciul religios desfășurat cu acest prilej. Chiriarhul și oficialitățile prezente au evocat semnificația Zilei de 9 Mai, moment urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori.

Galerie foto


2 mai 2018

În ziua de 2 mai 2018, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost gazda îndătinatului eveniment de promovare a ofertei educaționale pentru sesiunea de admitere 2018-2019, denumit generic: Ziua porților deschise.

La această acțiune a luat parte și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, printr-un stand frumos amenajat, unde Părinții profesori și studenții prezenți au oferit informații și detalii despre istoricul acestei venerabile școli de teologie din vestul țării, cât și despre programul de admitere.

Galerie foto


Erasmus+ Open Doors” la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

8 martie 2018

“ Erasmus+ Open Doors” Promovează programul Erasmus+  în rândul studenţilor universităţii.


Bursa locurilor de muncă la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

16 martie 2018

Evenimentul  a avut loc în data de 16 martie la parterul Complexului M cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad.


Multipla campioană Gabriela Szabo prezentă în cadrul Bursei Locurilor de Muncă 

16 martie 2018

Gabriela Szabo este o sportivă emblematică din istoria atletismului românesc.  Ea a vorbit  studenților, în cadrul unei conferințe, despre ce înseamnă munca și determinarea. „Este o onoare pentru noi să ne fie alături o mare personalitate a sportului mondial. Gabriela Szabo este un exemplu pentru mulți români și a demonstrat că doar prin muncă, efort și sacrificii poți să reușești în viață” a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile.


Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad organizează Academia de Training pentru Elevi

Primul training din cadrul proiectului național Academia de Training pentru Elevi s-a desfăşurat la Arad, prin Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”.


Turneu de şah - ediţia a I-a la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport 

22 martie 2018

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul   Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, a organizat Turneul de şah, ediţia a I-a - “Cupa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - 2018“.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  prezentă la Campionatul Naţional de Înot

21 -25 martie 2018

În perioada 21-25 martie 2018, a avut loc la Bacău, Campionatul Naţional de înot – seniori, tineret, juniori, organizat de  Federatia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.


Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

19 -26 martie 2018

În cadrul FSEPAS, în săptămâna 19-26 martie 2018, se desfășoară Zilele Asistenței Sociale.


Conferința  ASCOR  Arad

20 martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească” în cadrul ASCOR, Asociaţia  Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Arad.


Biblioteca Vie, Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

16 martie 2018

Facultatea de Știinte ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul UAV în parteneriat cu AsProAs, Asociația Oaza, Cabinet Individual de Asistență Socială Andres Laura, Asociația pentru Educație Proactivă și Colegiul National al Asistenților Sociali prin sucursala sa din Arad a  organizat acest eveniment, un elogiu adus profesiei de asistent social.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat Workshop  Depăşeşte-ţi limitele -  abordare exhaustivă prin trail running

16 martie 2018

În data de 28 martie 2018 a avut loc un Workshop interactiv referitor la voinţă, limite, capacitate fizică, viaţă sănătoasă şi sport. Protagonistul workshop-lui a fost domnul Lucian Dincea, participant, în perioada 2014-2017, la 10 ultaramaratoane. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de persoane, cadre didactice şi studenţi.


16 martie 2018

In data de 28.03.2018 s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  distinsului Profesor Univ. Dr. Ștefan Bratosin, doctor în Științele Informării și Comunicării (SIC) al Universității ,,Charles de Gaule” Lille 3 și doctor în Teologie al Universității Aix en Provence, conducător de doctorat în Științele Informării și Comunicării, profesor universitar doctor Clasa excepțională la Universitatea ,,Paul Valéry” din Montpellier.


Workshop la Facultatea de Inginerie /Noutăți și tendințe în industria textilă

16 martie 2018

Facultatea de Inginerie   în cadrul acestui workshop și acțiunilor programate în ”Săptămâna altfel”, elevii claselor a XI-a și a XII-a însoțiți de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”FranciscNeuman” Arad au vizitat laboratoarele didactice și de cercetare din cadrul Departamentului Automatica, Inginerie Industrială, Textile și Transporturi al Facultății de Inginerie.


Absolvenţii   cursului  Administrator Structuri Sportive - prima serie, felicitaţi într-un cadru festiv

 19 martie 2018

Primii 28 de absolvenți ai cursului de specializare „administrator structuri sportive” au primit diplomele din partea FRF, în cadrul unui eveniment special organizat la sediul Rectoratului de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. La ceremonie a participat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de oficiali din cadrul Asociației Județene de Fotbal Arad. Este primul curs de acest gen organizat de UAV Arad în parteneriat cu FRF la care au participat cursanți din București, Târgu Jiu, Timișoara, Buzău și Arad.


Sesiunea de Comunicări  Ştiinţifice a Studenţilor „Economia - Prezent şi Viitor”, Ediţia a XIX-a, 2018

29 martie 2018

Facultatea de Ştiinţe Economice    a organizat  în sala Senatului, în data de 29.03.2018 , începând cu orele 09:00, fiind organizat de către Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetări în Marketing și Centrul de Cercetări și Consultanță în Economie.


Conferința Internațională „Aspecte teoretico-praxilogice în evaluarea și intervenția psihoeducațională”  Ediția a VII-a

30 martie 2018

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Asociația Alianța pentru Copii Arad a organizat în 30 martie 2018 Conferința Internațională Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea și intervenția psihopedagogică, având ca parteneri principali – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic Arad.


30 martie 2018

În data de 30.03.2018 a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAV, Excelenței Sale,  Ministrul de Externe al României, prof. univ. dr.Teodor Meleșcanu

5 martie 2018

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, însoțiți de Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu au participat vineri seara, 9 martie, a.c., în cadrul săptămânii duhovnicești oraganizată în parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, în fiecare seară, începând de luni, 5 martie, la invitația părintelui paroh Gabriel Streulea, un fost student și masterand merituos al Facultății noastre de Teologie.

A fost săvârșită Liturghia Darurilor Înaintesfințite, răspunsurile la strană fiind date de studenții Facultății de Teologie, aceștia bucurându-i pe credincioșii parohiei prin frumusețea cântărilor interpretate.

Galerie foto


16 martie 2018

Perioada Postului Mare este și trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de despovărare a sufletului de păcate, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin, în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș, serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a doua oară seri duhovnicești, seri de slujire și zidire sufletească.

În cea de a treia seara duhovnicească, la Pomenirea Sfinților 40 de Mucenici a fost invitat Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie din Arad care a slujit și a ținut un bogat cuvânt de învățătură. Părintele Ștefan Negreanu a vorbit credincioșilor prezenți despre caracteristicile vremurilor pe care le trăim, iar în cea dea doua parte a cuvântului de învățătură a vorbit despre crucile vieții omenești și mai ales despre crucea ispășirii păcatelor pe care trebuie să o ridicăm sus și să o purtăm pentru mântuirea sufletului, în contextul în care peste câteva zile sărbătorim Duminica a III-a a Postului, închinată cinstirii Sfintei Cruci.

Galerie foto


16 martie 2018

Conferința ASCOR Arad: „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească”

​Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească”.

Ca de obicei, la astfel de manifestări, în aula Facultăţii s-au adunat „tineri de toate vârstele”, umplând sala.

Galerie foto


29 martie 2018

u binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 29 Martie 2018, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au avut bucuria de a avea ca oaspeți doi teologi din străinătate: Prof. Univ. Dr. Jerzy Ostapczuk, decanul Facultății de Teologie din Varșovia (Polonia) și Prof. Univ. Dr. Martin Illert, Universitatea Halle (Germania).

În Aula Magna a Facultății a avut loc întâlnirea cu membrii comunității academice teologice arădene.

În deschidere, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a adresat cuvânt de bun venit distinșilor oaspeți, evidențiind câteva repere importante ale devenirii instituționale a Teologiei arădene, în trecut și prezent.

Galerie foto

 


16 martie 2018

În săptămâna a patra a Postului Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat la o serie de evenimente duhovnicești în Italia, pentru întărirea în credință a românilor aflați pe aceste meleaguri, învățându-i, sfătuindu-i și rugându-se împreună cu ei.

Vineri, 16 martie 2018, părintele a ținut în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Chianciano Terme, un cuvânt-conferință cu tema „Postul – trepte către cer”, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan Șpan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Evenimentul, precedat de Taina Sfântului Maslu, săvârșită în sobor de 5 preoți, a fost organizat de către preotul paroh Ioan Horbaniuc, fost student al Facultății de Teologie din Arad. Părintele Ștefan a vorbit despre cele 3 mari trepte spre cer: credința, nădejdea și dragostea, corespunzătoare celor 3 etape ale vieții duhovnicești: curăția, luminarea și îndumnezeirea, chemând credincioșii să urce pe aceste trepte, subliniind că cei care nu se află bine ancorați măcar pe prima treaptă, nu vor avea parte de Hristos.

Galerie foto

UAV: Dialog structurat cu TINErii

7 februarie 2018

Dialog structurat cu TINErii, a fost un eveniment activ, desfășurat miercuri, 7 februarie, la sediul Rectoratului UAV, intre studentii Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad! Organizat la nivel national de Uniunea Studentilor din România, Forumul Tinerilor din Romania, iar la nivel local de Liga Studentilor din Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad.


Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României, Liviu Beşleagă a vizitat Universitatea” Aurel Vlaicu” din Arad

9  februarie 2018

Liviu Beşleagă, Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.Aradul fiind un  puternic centru economic, cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată,  are o mare capacitate de absorbţie a forţei de muncă.


International Workshop on Facilitating Nonviolent Online Behavior

9  februarie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu partenerii Universitatea Uludag din Turcia, asociatia A.C.S.E.S.O. din Gran Canaria și Centrul neuropsihiatric CNP St. Martin din Belgia, au organizat Workshop-ul International Facilitating Nonviolent Online Behavior.


O nouă acţiune umanitară la UAV

9  februarie 2018
Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o nouă acţiune umanitară împreună cu studenţii.

UAV: STUDENT LOVE ON ICE

14  februarie 2018

Cu prilejul ZILEI ÎNDRĂGOSTIȚILOR Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu a organizat o seară de duminică electrizantă pe patinoar


Workshop Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol

14  februarie 2018
Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, au organizat Workshop-ul Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol

Săptămâna duhovnicească a studenţilor teologi şi a dascălilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad

20  februarie 2018

Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu a participat  la slujba Canonului celui Mare de la capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.


Peste 300 de judoka la Naţionalele U18 din sala UAV. Un titlu naţional şi un bronz, în palmaresul Aradului!

26  februarie 2018

La finala Campionatului Naţional de judo U18, ce a avut loc la Arad, au fost prezenţi 322 de sportivi de la 56 cluburi din tara. Aradul a avut în concurs sportivi de la CSŞ Gloria, CSM, CSUAV, Pecica, Ghioroc, Zerind şi Nădlac. Titlu naţional l-a cucerit David Nagy, la categoria +90kg. Medalia de bronz i-a revenit Carlei Dragomir, la categoria 40 kg. De asemenea locul 5 l-au ocupat Roxana Iosub, Cristian Brînda şi Larisa Halic, în timp ce Davod Turc şi Radu Stana s-au clasat pe poziţia a VI-a. 


1 februarie 2018

Pomenirea Sfinților Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan, a constituit și anul acesta prilej de sărbătoare pentru școlile teologice din eparhia Aradului, ca de altfel pentru toate școlile teologice din cuprinsul Patriarhiei Române.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, în Catedrala Veche, fiind precedată de slujba Utreniei. Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, Pr. Prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic din Arad, Pr. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, vicar administrativ, Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, precum și ceilalți profesori ai facultății și seminarului.

Galerie foto


26 februarie 2018

Urmând tradiţia consacrată deja la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, prima săptămână din Postul cel Mare este săptămâna duhovnicească a studenţilor teologi şi a dascălilor acestei instituţii teologice. În acest sens, în Paraclisul studenţilor din curtea Facultăţii, pe lângă programul liturgic obişnuit al dimineţilor din Postul Mare, care cuprinde săvârşirea miercurea şi vinerea a Liturghiei Darurilor Înaintesfinţite, în fiecare dintre serile acestei săptămâni a fost săvârşită rânduiala Pavecerniţei celei Mari împreunată cu cât o parte a Canonului celui Mare de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul, aşa cum prevede rânduiala liturgică a Triodului.

Galerie foto


31 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  prin Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  a desfăşurat un colocviu cu tema ,,Biserica și școala în viața și scrierile Sfinților Trei Ierarhi”


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prezentă la Campionatul Naţional  Universitar de Atletism – Sală, la Bacău

26 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentată de 2 studenţi din anul I de studii universitare de licenţă, în perioada 26-28 ianuarie 2018, au participat la Bacău, la Campionatul Naţional Universitar de Atletism Sală, organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.


Sfântul Maxim Mărturisitorul prăznuit de profesorii şi studenţii Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad

21 ianuarie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  l-au prăznuit pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, unul dintre ocrotitorii spirituali ai Paraclisului din curtea facultății.


Acţiune umanitară la UAV

20 ianuarie 2018

Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o acţiune umanitară împreună cu studenţii.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET