Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Preparate culinare de Ziua Europei

Liga Studenţilor din Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu şi departamentul Erasmus al universităţii a organizat o prezentare culinară interculturală. În cadrul evenimentului, atât studenţii cât şi comunitatea academică a avut ocazia de a degusta diferite preparate din mai multe ţări din Europa. „Mâncarea a fost preparată de membrii ligii studenţilor ai UAV cât şi de studenţii Erasmus, fapt care a adus la închegarea relaţiei între studenţii români şi cei din afara ţării“, a declarat Roxana Adriana Barna, Președintele Ligii  Studenților din Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

INGTEX 2018 la UAV

Un concurs deja cu tradiție la Universitatea „Aurel Vlaicu”  care aduce la Arad  elevi ai liceelor cu profil textil  din întreaga țară a  ajuns la cea de a VIII-a ediție. Anul acesta, la INGTEX au participat zeci de elevi și profesori din mai multe județe. Evenimentul organizat de Facultatea de Inginerie a UAV, specializarea inginerie textilă a reușit cu succes să-i provoace pe elevi să-și demonstreze talentul în acest domeniu. Industria textilă rămâne una din industriile importante ale economiei iar nevoia de profesioniști este foarte mare. Acest gen de competiții facilitează nu doar comunicarea între specialiștii în domeniu ci creează și oportunitatea elevilor de a se specializa, de a cunoaște noile tehnologii din domeniu. „Ne bucurăm că această ediție a stârnit interesul elevilor de liceu din întreaga țară, ne bucurăm că interesul pentru industria textilă este în creștere și sperăm ca aici, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o parte din acești concurenți își vor începe cariera de ingineri” a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

Ambasadorul Georgiei în România, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Eveniment important, duminică după amiaza, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.  În cadru festiv, în prezența unui public numeros, a autorităților locale, a avut loc ceremonia specială de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum,, Excelenţei Sale, domnului ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Georgiei ȋn România, domnul Ilia Giorgadze. „Un eveniment important pentru comunitatea noastră academică care demonstrează deschiderea Universității Aurel Vlaicu din Arad spre realitățile sociale și politice ale lumii. Conexiunile cu lumea diplomației  aduc deschiderea pe care ne-o dorim, oferă noi orizonturi pentru universitate, creează oportunități de colaborare în plan internațional. Suntem onorați de faptul că domnul ambasador al Georgiei, Ilia Giorgadze, a acceptat invitația noastră și sperăm ca această vizită, consolidată prin acordarea înaltului titlu academic de Doctor Honoris Causa, să fie începutul unei relații durabile între Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și instituții academice din Georgia” a punctat  rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Laudatio prezentat de către președintele Senatului UAV, prof.univ.dr. Ioan Radu, a fost un elogiu adus Excelenței Sale Ilia Giorgadze, subliniindu-se contribuția sa la promovarea culturii și spiritualității românești în Georgia, precum și activitatea sa diplomatică desfășurată în România. Repere ale biografiei sale, ale devenirii profesionale au fost punctate în discursurile membrilor comisiei de acordare a înaltei distincții. Prezenți la eveniment, conf.univ.dr. Ciprian Preda, de la Universitatea de Vest din Timișoara și Alexandru Cumpănașu, președintele Consiliul Național pentru Modernizarea României, au subliniat rolul important al ambasadorului Ilia Giorgadze în contextul geopolitic al Europei.

Emoționat, ambasadorul Georgiei în România, a declarat la finalul evenimentului „Sunt onorat de această distincție și recunoscător Universității Aurel Vlaicu din Arad pentru titlul oferit. Ceea ce pot să promit este că dacă până acum am fost ambasadorul Georgiei în România, din momentul reîntoarcerii acasă, voi fi ambasadorul României în Georgia”.  Și totodată, domnul Ilia Giordagze va fi și ambasadorul universității arădene de stat, distinsul invitat devenind parte a familiei academice a UAV.

Ministrul Educație în vizită la UAV

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și a participat la o întâlnire cu cadrele didactice și studenții universității arădene de stat. A fost întâmpinat de către rectorul universității prof.univ.dr. Ramona Lile împreună cu echipa din conducerea UAV care l-a însoțit pe distinsul invitat prin laboratoarele și centrele de cercetare din  Complexul M.

În discursul său, susținut în sala festivă a UAV, în fața corpului academic, al studenților, parlamentarilor, reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai administrației publice locale și centrale, ministrul Pavel Năstase a apreciat evoluția și dinamica universității arădene. Domnia sa a remarcat spectrul larg de specializări din oferta educațională a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, menționând că este una dintre cele mai comprehensive universității din România.

        La încheierea vizitei, rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile i-a mulțumit Ministrului Educației pentru vizită, înmânându-i diploma de excelență şi placheta Universității "Aurel Vlaicu” și l-a asigurat pe înaltul demnitar de forța acestei universități tinere care  „chiar dacă nu are o tradiție lungă în spațiul universitar românesc, s-a remarcat prin dinamică și prin eforturile de a pune bazele unor instituții de cercetare la un nivel cât mai înalt” a punctat rectorul UAV.

Concurs Erasmus

Daca esti student selectat pentru a pleca in mobilitate Erasmus, daca te afli in prezent intr-o mobilitate sau ai beneficiat in trecut de o mobilitate Erasmus, poti participa la un concurs initiat de ANPCDEFP. Fa un filmulet si ai sansa sa castigi pana in 500 de euro!

Detalii accesand linkul: http://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/260

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET