Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Plan anual de cercetare

Proiecte

Rapoarte


ISREIE si Conferinte studentesti

2012

2014

2016


Centrul de Cercetări Chimice şi Tehnologice

 Centru de cercetare tip „C”.

Domeniul de cercetare: Ştiinţa Alimentelor şi a Mediului, Subdomenii de cercetare: Tehnici şi Metode Fizico-Chimice de Analiză; Tehnologii şi Calitatea Produselor Alimentare; Biotehnologii Industriale şi Protecţia Mediului.

Centrul de cercetări a fost acreditat în data de 7 iunie 2003 cu certificatul nr. 182/CC-C.

Adresa: Facultatea de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului, Str. Elena Dragoi, Nr. 2, L 126.

 

Coordonator centru: Conf. Univ. Dr. Ing. Dorina Chambree

Audienta- Joi: 10.00-12.00 sala L 126

 

Tematici de cercetare:

  • Elaborarea unor metode de analiză pentru compuşii de natura organică din alimente.
  • Analiza aromelor volatiledin vinuri
  • Studii privind utilizareatratamentelor enzimatice pentru îmbunătăţirea calităţii sucurilor de fructe
  • Studii privind posibilitatea de utilizare a spectrometriei de masă şi spectrometriei de masă diferenţiale în monitorizarea tehnologiilor şi biotehnologiilor alimentare, textile, de depoluare şi a sănătăţii umane.
  • Analiza aminelor biogene prin metode analitice avansate:sprectrometrie de masă, biosenzori, metode electrochimice şi spectrale
  • Determinarea aminelor biogene din vinuri
  • Proiectarea şi implementarea SMC, SMM, HACCP
  • Determinarea capacitatii antioxidante a alimentelor
  • Produse alimentare specifice utilizate în tratamentul hipovitaminozelor B1, B2şi B6.
  • Elaborarea unnor tehnologii noi de obţinere a produselor viti-vinicole ecologice.
  • Studiul stabilitatii termice a unor sisteme alimentare lipidice
  • Studiul influentei adaosurilor de antioxidanti asupra stabilitatii termice a grasimilor animale si vegetale
  • Studiul degradarii termooxidative a alimentelor
  • Compusi cu caracter antioxidant pentru sistemele alimentare.
  • Sinteze enzimatice de oligo- si polizaharid esteri ai acizilor grasi
  • Biosinteze si caracterizari de noi sisteme cu aplicatii in domeniul alimentar
  • Caracterizarea prin medoda MS- chip-based nanoelectrospray- a sistemelor bioorganice
  • Studii microbiologice ale sistemelor alimentare
  • Protecţia consumatorilor – Consumul sustenabil
  • Protecţia consumatorilor de produse alimentare şi nonalimentare. Educatia şi protecţia consumatorului de bunuri şi servicii.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET